Dimecres, 24 febrer 2021
10.8 C
Lloret de Mar
La Biblioteca, una de les seus on es tramita l'IdCAT

La Biblioteca i El Puntet, nous espais municipals on obtenir l’IdCat

S’haurà de demanar cita prèvia i en el cas del Punt d’Informació Juvenil és un servei per als menors de 35 anys.

La Biblioteca, una de les seus on es tramita l'IdCAT

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

La Biblioteca i el Puntet són els nous espais de Lloret de Mar on es pot obtenir l’IdCat, l’identificador digital que permet fer tràmits amb les administracions des de qualsevol dispositiu mòbil, com el telèfon mòbil, l’ordinador o la tauleta. L’Ajuntament ha habilitat aquests equipaments municipals, perquè acullen força usuaris.

“L’IdCAT és una bona via per optimitzar recursos i donar sortida a les peticions dels ciutadans”

Xavi Flores

El Puntet i la Biblioteca s’uneixen a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana, en el sentit que permeten als ciutadans el fet d’activar l’IdCat, per fer poder realitzar diferents tràmits en línia. Com per exemple presentar la declaració de la renda, demanar un certificat d’empadronament o fer una instància. Ben aviat l’IdCAT també es podrà obtenir a la masia de Can Saragossa.

Els horaris de la Biblioteca són de matí i tarda els dilluns, dimecres i divendres, de deu a una i de cinc a set, i només de matins, de deu a una, els dimarts i els dijous. Pel que fa al Puntet, es podrà fer la gestió de dilluns a divendres al matí, de deu a una, pels joves entre 18 i 35 anys. En el cas de l’OIAC, seguirà l’horari habitual, de dilluns a divendres al matí, de nou a dues. En tots els casos, cal demanar cita prèvia.

El Puntet de l'avinguda de Vidreres
El Puntet de l’avinguda de Vidreres

L’IdCat és un certificat reconegut d’identificació i signatura electrònica. És gratuït i té un període màxim de validesa de quatre anys. Permet realitzar tràmits a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Lloret.

Com a dada, l’any passat l’OIAC va tramitar més de 3.300 certificats IdCat. En aquests primers dos mesos del 2021 ja s’han tramitat gairebé 850.

Actualment, el certificat idCAT s’utilitza, entre molts d’altres, per fer tràmits a la seu electrònica de l’Ajuntament de Lloret, amb la Generalitat de Catalunya, amb la Diputació de Barcelona, amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària, amb la Direcció General de Cadastre i la Seguretat Social o amb Direcció General de Trànsit.

Per a més informació: www.idcat.cat.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a infantil i primària

El gruix de les restriccions actuals es manté fins al 28 de febrer. Les noves mesures entren en vigor el proper dilluns.