Dilluns, 18 gener 2021
7.9 C
Lloret de Mar
L'estació d'autobusos de Lloret, avui.

Uns estudiants inicien una recollida de firmes per demanar millores en el bus de Lloret a Blanes

Estudiants, treballadors i viatgers s’han sumat a la petició, a més de institut i l’Ajuntament de Lloret també els dona suport. De moment, a la plataforma Change, ja s’hi han recollit fins a 170 firmes.

L'estació d'autobusos de Lloret, avui.

Darreres Notícies

La Policia Local de Lloret investiga una festa il·legal amb més de 40 persones

Només es van poder identificar 16 dels assistents i cap és veí de Lloret. Per tant, se'ls ha obert un expedient per saltar-se el confinament i per incomplir les mesures de la Covid.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Obert el període per sol·licitar una beca per a estudis superiors

Els ajuts van dels 300 als 1.000 euros, en funció de la distància amb el centre d’estudis.

Les jornades de portes obertes a escoles i instituts es podran fer presencialment

El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, creu que és molt bona notícia, tot i que matisa que s’hauran de complir una sèrie de mesures per evitar contagis de la Covid-19.

Bustek Films estrena aquesta setmana el curtmetratge ‘No es tu culpa’

La pel·lícula, que es podrà veure dijous als Cinemes Girona de Barcelona, narra la història d'una adolescent que surt per primera vegada de festa amb les seves amigues i pateix una agressió sexual

Un grup d’estudiants recull firmes per millorar el servei i les mesures antiCovid als autobusos entre Lloret i Blanes. La iniciativa sorgeix del lloretenc Ángel Aguilera, de 19 anys i alumne del cicle formatiu d’Administració i Finances de l’institut Serrallarga de Blanes.

Les peticions passen per tenir més freqüència de pas del bus, horaris ampliats, mesures anticovid com gel hidroalcohòlic als vehicles i l’estació de busos i també una reducció del preu del bitllet, que val 2,20 euros.

Estudiants, treballadors i viatgers s’han sumat a la petició, a més del mateix institut i l’Ajuntament de Lloret també els dona suport. De moment, a la plataforma Change, ja s’hi han recollit fins a 170 firmes. El mateix Àngel Aguilera afegeix que ara volen reunir signatures en paper “per donar-hi més validesa jurídica”.

Rubén Fernández, director del Serrallarga, assenyala que més d’una tercera part dels alumnes dels cicles formatius venen de Lloret i que aquesta petició respon a una “necessitat“.

interior del bus Lloret a Blanes

Cristian Fernández, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Lloret, exposa que com a administració fan el mateix reclam al govern català i q ue donen suport a la reclamació dels estudiants. El regidor afegeix que no és la primera vegada que reben peticions de la millora del servei de bus amb Blanes.

Per part dels estudiants consideren necessari que des de Moventis –que declina fer declaracions-, com a empresa responsable del servei, tornin a implantar l’horari habitual que hi havia abans de la crisi sanitària del coronavirus, amb dues línies: L’1, que passava pel centre de Blanes cada 20 minuts, i la 6, que anava fins a l’Estació de RENFE, amb una freqüència de pas de 30 minuts.

Però els estudiants fan altres peticions, com la de disposar d’un protocol de seguretat i higiene més estricte, per prevenir contagis de coronavirus, tant a l’estació com als mateixos autocars. A més, demanen que es baixi el preu del bitllet, que ara mateix està en 2 euros amb 20 cèntims, i que hi hagi descomptes per a col·lectius d’estudiants, famílies monoparentals o altres persones amb dificultats per abonar l’import del trajecte.

Per últim, també creuen que és convenient ampliar l’horari de l’últim bus fins a dos quarts d’onze de la nit. Segons expliquen, l’últim transport surt de Blanes a tres quarts de deu i això provoca que estudiants i treballadors que acaben la seva jornada més tard no puguin fer-ne ús.

Els estudiants han portat la seva queixa fins al Síndic del Ciutadà de Lloret.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.