13.8 C
Lloret de Mar

15 establiments de Lloret aprenen a fer un Daiquiri ‘frozen’ de qualitat

Conformen la ruta d'aquest còctel, amb origen lloretenc que celebra el centenari 1922-2022.

El Daiquiri número 4, a l'hotel Acapulco
El Daiquiri número 4, a l'hotel Acapulco

Darreres Notícies

15 establiments de Lloret de Mar s’han certificat en elaborar el Daiquiri, un dels còctels més famosos del món, creat l’any 1922 per Constantí Ribalaigua al bar El Floridita, de La Havana, a Cuba. En concret, el que va fer el Gran Constante és perfeccionar aquesta beguda afegint-hi gel picat, el que s’anomena el Daiquiri Número 4 o Daiquiri ‘frozen’.

servicios profesionales jimenez

Coincidint amb l’inici de la celebració dels 100 anys, l’empresa Amargura Cultura, amb l’Ajuntament i els restauradors, han ofert un taller adreçat al sector per aprendre a elaborar un còctel de qualitat. La finalitat és crear un ruta d’establiments a Lloret on se serveixi el Daiquiri número 4 i que es doni a conèixer el seu origen lloretenc.

ruta 2
Els representants dels establiments, amb el diploma, aquest dijous a l’Acapulco.

Ara tot plegat ha donat els seus fruits. Fins a 15 establiments -entre bars, restaurants i hotels- han obtingut un diploma aquest dijous de mans de l’Ajuntament i Amargura Cultura.

Lluís Llorens, de Moments Sa Boadella, explica que en el Daiquiri “hi afegim sirope de coco i ratlladura, que dona un toc personal i agrada molt”. Damià Font, de l’Hotel Acapulco, apunta que la ruta “ha de posar en valor el Daiquiri com a producte local”.

Presentació de la ruta del Daiquiri número 4
Presentació de la ruta del Daiquiri número 4

David Barba, de l’empresa Amargura Cultura, recorda que la iniciativa s’emmarca en el centenari del Daiquiri número 4 1922-2022.

Lara Torres, regidora de Comerç, Bars, Restaurants i Cafeteries, exposa que “valora que fins a 15 locals s’hagin certificat per preparar un còctel de qualitat”.

L’alcalde Jaume Dulsat afegeix que “Lloret de Mar ha d’esdevenir un referent al món de la cocteleria” i no dubta a qualificar el Daiquiri de “patrimoni immaterial de Lloret, que ens posiciona com a destinació”.

Els establiments certificats van participar en una formació el passat mes de juny a càrrec del “cantinero” del Floridita Jorge William Arias. A més, han hagut de passar per l’aprovació d’un jurat especialitzat per garantir que es compleixen els estàndards de qualitat necessaris per participar a la ruta del Daiquiri número 4.

Els establiments participants són: La Cubana, La Sal, Hotel Acapulco, Restaurant Il Pomodoro, Solivins Mar, Cafeteria Xaine, Studio 66, Hotel Delamar, Rosamar, La Habana, Moments Sa Boadella, Hotel Aquarium, Velamar, Bonitotu i Restaurant Marsol

La ruta s’inicia a partir d’ara i s’allargarà tot aquest any 2022, emmarcada en el centenari del Daiquiri ‘frozen’ que va crear Constantí Ribalaigua.

spot_img

El + Vist