18.1 C
Lloret de Mar
Els 21 regidors

16 regidors nous a l’Ajuntament i només 3 dels 21 són dones

La CUP i Lloret Unida han anunciat que seguiran treballant, malgrat no tenir representació municipal.

Els 21 regidors

Darreres Notícies

Les eleccions municipals d’aquest 24 de maig a Lloret de Mar han permès determinar quins seran els 21 regidors que formaran part de l’Ajuntament als propers quatre anys.

A banda de Jaume Dulsat, el guanyador de les eleccions per CiU –que ha estat la llista més votada-, la resta d’edils són cinc: Albert Robert, Lluïsa Baltrons, Joan Gou, Mònica Cunill i Josep Lluís Llirinós.

Del Moviment Independent de Lloret -la segona força més votada- entren quatre regidors: Marc Fuertes, Josep Teixidor, Richard Bentham i Carolina Ruiz.

A Antonio Lorente, del PSC, l’acompanyen dos membres més: Eduardo López i Cristian Fernández.

El republicà Jordi Orobitg hi suma el company d’Avancem, Joan Bernat.

Xavier Rodríguez Pacios compta també amb el número 2 de la llista per ICV-EUiA, Miguel Gracia.

La gran sorpresa d’aquestes eleccions a Lloret ha estat la irrupció de Ciutadans a l’Ajuntament amb dos regidors. Les cadires les ocuparan Jordi Hernández i Jaime Muzas.

La resta de regidors seran els candidats del PP i de En Lloret sí, se puede, del cercle Podemos: Enric Martínez i Paulino Gracia, respectivament.

Cal destacar que, tot i la llei de paritat, del total d’edils, només tres seran dones. I setze entraran a l’Ajuntament per primera vegada; els cinc que repeteixen són Marc Fuertes, Jordi Orobitg, Joan Bernat, Xavier Rodríguez Pacios i Enric Martínez.

Ara s’inicia un període de tres setmanes en què les diferents formacions que han obtingut representació, que passen de sis a vuit, hauran de negociar possibles pactes de govern. Tot indica que l’estabilitat passa només per un tripartit, però caldrà veure què decideixen finalment els grups municipals.

La decisió definitiva la sabrem el 13 de juny, que se celebrarà el ple de constitució. En aquella sessió, els regidors escollits prendran possessió del càrrec i en una única votació escolliran el futur alcalde. Ho serà qui obtingui majoria absoluta. En cas que no l’assoleixi ningú, serà proclamat batlle el cap de la llista més votada.

Fins al 13 de juny, l’alcalde Romà Codina i la resta de l’equip de govern estan en funcions.

Pel que fa a les dues formacions que s’han quedat sense representació municipal, la CUP i Lloret Unida, totes dues han anunciat que seguiran treballant fora de l’Ajuntament.

En el cas de la CUP, el seu cap de llista, Jesús Elias, fa una bona valoració dels resultats, perquè han doblat el nombre de vots que van aconseguir a Lloret en les eleccions europees. Jesús Elias ha assegurat que, malgrat no tenir cap cadira a l’Ajuntament, es pot fer molta feina des del carrer.

Amb José Luís Blanco, líder de Lloret Unida, hi hem intentat contactar, però no ha estat possible.

spot_img

El + Vist