38 persones participen a la nova edició del Voluntariat per la Llengua i han format 19 parelles lingüístiques. Una iniciativa que celebra els 20 anys.
La directora de l’Oficina de Català, Cesca Cornellà, apunta que, com sempre, hi ha persones noves i altres que repeteixen.
“Tenim voluntaris històrics que any rere any se’ns ofereixen per ajudar una persona a fer conversa en català i, a més a més, també repeteixen parelles senceres”
Cesca Cornellà
La presentació de la nova edició s’ha fet aquest dijous, coincidint amb la presentació, aquí a Lloret, de la campanya No em canviïs la llengua. Una iniciativa impulsada per Rosario Palomino, amb el suport dels actors Toni Albà i Carme Sansa i l’escriptor Matthew Tree.
La campanya pretén conscienciar la ciutadania perquè parli en català sempre que l’interlocutor l’entengui, independentment dels seus trets físics o els seus orígens. Cesca Cornellà recorda que, precisament, a Lloret i Blanes s’ha impulsat la campanya 21 dies en la mateixa línia. I és que la directora de l’oficina lloretenca assegura que molts alumnes comenten que, quan surten al carrer, costa molt que se’ls adrecin en català.
“És un comentari recurrent: aprenen català a l’aula i després surten al carrer i els costa molt practicar-lo”
Cesca Cornellà
El Voluntariat per la Llengua connecta voluntaris que ja saben parlar bé el català i aprenents que volen practicar la llengua. La idea és que es trobin un cop a la setmana, al llarg d’una hora, durant 10 setmanes.
Tot i que ahir es va fer la presentació oficial, Cesca Cornellà, ha recordat que la campanya segueix oberta per si es volen crear noves parelles.