12.9 C
Lloret de Mar

6 anys de presó per a l’home acusat de violar i mossegar la seva parella

Els fets van passar al domicili on convivien l’agost del 2018.

Palau de Justícia de Girona (BG Arquitectes)
Palau de Justícia de Girona (BG Arquitectes)

Darreres Notícies

Condemnat a més de sis anys de presó l’home acusat de violar i mossegar la seva parella a Lloret de Mar. Els fets van passar al domicili on convivien l’agost del 2018.

servicios profesionales jimenez

Segons publica el Diari de Girona, la sentència de l’Audiència de Girona considera provat que hi va haver una agressió sexual, a banda d’un delicte de lesions i injúries. D’altra banda, aprecia un atenuant de drogoaddicció al processat pel seu «mal estat físic», tot i que la seva defensa no ho havia demanat. Per tot plegat, la condemna a l’acusat és de sis anys i nou mesos de presó.

El tribunal considera demostrat que entre les sis i les deu del matí del dia dels fets, i mentre els dos eren al llit, el processat va violar la víctima i li va provocar diverses lesions al cos. A més, va mossegar-li el llavi i la va insultar.

L’acusat va negar aquesta versió, explicada per la víctima, durant el judici, indicant que «ningú no es creu» que pogués agredir-la en «aquelles hores de la nit». Tot i així, va admetre que tenia una ordre d’allunyament en vigor que se saltava, i que la víctima havia intentat retirar la denúncia diverses vegades sense èxit.

També va explicar que tots dos havien consumit drogues i alcohol, una circumstància que el tribunal considera provada pel «mal estat físic i l’actitud» de l’acusat durant el judici. La seva defensa havia demanat l’absolució, però no havia inclòs la possibilitat d’un atenuant de drogoaddicció, un benefici que el tribunal ha aplicat de motu proprio, i matisant que si s’hagués demanat, s’haguessin plantejat un eximent incomplet, que podria haver reduït encara més la pena. Cal tenir en compte que les acusacions demanaven 11 anys de presó.

Com sol succeir en casos d’abusos i agressió sexual, que solen tenir lloc en espais íntims, el tribunal té en compte la declaració de la víctima, que pot constituir l’única prova de càrrec sempre que estigui fonamentada i sigui persistent en el temps. La sentència considera que el relat de la víctima ha complert els requisits, i que també se sustenta en l’informe mèdic de l’assistència mèdica rebuda per culpa de les lesions que va patir.

La víctima va declarar que durant l’agressió ella li va dir insistentment que parés i que, al final, es va «resignar». I va explicar que, arran dels fets, té problemes per dormir i que, si bé els primers mesos de relació van ser bons, els últims van ser un «infern» per a ella, perquè vivia sota amenaces constants.

La sentència encara no és ferma i es pot recórrer. De moment, el condemnat ja està complint presó per delictes de drogues.

spot_img

El + Vist