11.1 C
Lloret de Mar

644 persones, un 2% del cens, voten als primers Pressupostos Participats de Lloret

Algunes de les propostes més votades passen en ubicar una pista esportiva al Rieral, Molí o Puigventós, o fer accessible el parc infantil de la plaça Fàbregas.

El recompte dels vosts, aquest dimarts a la tarda
El recompte dels vosts, aquest dimarts a la tarda

Darreres Notícies

644 persones -un 2% del cens- han votat en els Pressupostos Participats de Lloret. Aquest és un dels resultats recollits ahir, un cop fet el recompte públic sobre les jornades de votació dels passats 13 i 14 de maig.

Josep Lluís Llirinós, regidor de Participació Ciutadana, assenyala que és una xifra “comparable en altres indrets on s’ha fet la primera edició d’aquest projecte dels Pressupostos Participats” i afegeix que “hem de treballar perquè es vagin consolidant i perquè hi hagi més participació”.

Les votacions han permès descobrir els projectes de millora que es faran realitat arreu de Lloret. En algunes zones, com el Rieral, el Molí o el Puigventós, s’hi ubicaran una pista esportiva, en d’altres, com Fenals, es farà accessible i es millorarà el parc infantil de la plaça Esteve Fàbregas.

Una majoria de vots també han rebut propostes com adequar els camins de la Rocagrossa com a rutes verdes o bé condicionar la plaça del centre cívic de Can Carbó. Altres consisteixen en millorar l’estat del túnel de la Ronda Europa o il•luminar l’avinguda de la Mare de Déu de Gràcia.

El regidor Llirinós subratlla que, un cop fet el recompte, el proper pas és exposar els resultats al consell veïnal. Després només faltarà fer realitat els projectes de millora, que compten amb un pressupost global de 500.000 euros. 

Cal afegir que en 6 de les 13 zones amb què s’ha dividit Lloret, el projecte guanyador no ha arribat a cobrir el pressupost assignat. L’Ajuntament hi durà a terme altres actuacions, votades també pels veïns.

spot_img

El + Vist