Lloret de Mar arribarà als 40.000 habitants al llarg d'aquest any 2008. Una xifra que acaba de superar la població veïna de Blanes. Si aquest creixement es manté, Lloret es podria convertir aviat en el segon municipi en nombre d'habitants de la demarcació de Girona, superant fins i tot Figueres.
De fet, això són dades oficials, que provenen del cens. Però, segons l'ajuntament, la xifra real d'habitants que viuen a Lloret de forma estable puja a les 70.000 persones.
Un augment espectacular, ja que la població ha crescut un 50% en els darrers 5 anys. Unes dades causades per una conjunció de factors, com per exemple l’onada d’immigració, el preu del metre quadrat (més barat que a l’àrea de Barcelona), el desenvolupament del municipi i les urbanitzacions que s’han convertit en primeres residències. L’alcalde de Lloret, Xavier Crespo, afegeix que a la vila “s’hi viu bé” des del punt de vista del clima i de la proximitat amb les grans capitals.
L'alcalde valora positivament aquest increment de població perquè espera rebre més recursos per part de les administracions. Un fet que recorda que Lloret no es cansa mai de reclamar més finançament per als municipis turístics. En el cas de la vila està preparada per a acollir, a la vegada, fins a 200.000 visitants.
Tot i això, Xavier Crespo demana a la població no empadronada que s'inscrigui en el cens. Assenyala que els que no ho fan causen un “perjudici important, perquè són veïns que viuen aquí, fan ús dels serveis, però no es poden comptabilitzar”.
Segons el diari El Punt, la població empadronada a principis de setembre a Lloret és d’unes 39.500 persones. D'aquestes, més d'un 40% provenen de fora de l'estat espanyol. Per nacionalitats, el grup més nombrós és el romanès, seguit de l'indi, rus, marroquí, argentí, italià i búlgar.