20.1 C
Lloret de Mar
Accés a la porta de l'Ajuntament, en una foto d'arxiu

Activat un servei perquè els ciutadans estrangers de Lloret de Mar puguin fer tràmits digitals

Serà un servei provisional mentre duri l’emergència sanitària de la COVID-19.

Accés a la porta de l'Ajuntament, en una foto d'arxiu

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret habilita un servei de sol·licitud per als ciutadans estrangers sense certificat digital. Serà un servei provisional mentre duri l’emergència sanitària de la COVID-19, i només servirà per a tràmits urgents i imprescindibles. Xavi Flores, regidor de Recursos Humans, explica que “aquest col·lectiu feia normalment els tràmits de manera presencial però s’ha trobat la manera que puguin accedir al format online sense el certificat digital”.

Arran de l’emergència sanitària derivada de la COVID-19 i l’activació del decret d’estat d’alarma del Govern espanyol, l’Ajuntament va tancar les seves dependències i va activar un pla de treball telemàtic que permet dur a terme les gestions administratives de forma electrònica.

Malgrat que s’està donant resposta a la majoria de tràmits (a través de la seu electrònica), s’ha detectat que el tancament de l’atenció presencial de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) no fa possible que els ciutadans estrangers puguin dur a terme aquests tràmits. Com, per exemple, presentar una instància.

El motiu és que els manca el certificat digital, imprescindible per operar a distància, ja que no tenen el NIF que demana l’aplicació mòbil de l’IDCAT.

Per aquest motiu, el consistori ha habilitat aquest tràmit sense requerir un mitjà electrònic d’autentificació, per a instàncies o sol·licituds que siguin urgents. Caldrà, però, que els ciutadans estrangers presentin el document d’identitat.

Aquest accés té caràcter provisional. Es mantindrà mentre duri l’estat d’alarma ocasionat per la crisi sanitària del COVID-19. Només s’ha d’utilitzar de manera excepcional, únicament per fer tràmits urgents que no puguin ser ajornats.

spot_img

El + Vist