Lloret de Mar és un dels municipis on es du a terme la programació d’arts vives Això al poble no li agradarà. Aquesta és la tercera edició i es tancarà amb un festival de dos dies farcits de propostes el 30 i 31 de maig. El cicle va arrencar l’1 de febrer i aquest dimarts s’ha presentat a Girona el tancament d’aquesta edició, que es durà a terme a Salt, Celrà i Lloret.
En el cas de Lloret, hi haurà dues propostes divendres 30 de maig. La primera serà un espectacle centrat en la generació alfa (és a dir, la nascuda a partir del 2010) i també en el pas a la joventut. Aquest espectacle neix d’un procés de creació col·lectiva amb joves de Lloret de Mar, acompanyats pel xilè Omar Morán i la companyia catalana Monte Isla, en col·laboració amb Casa d’Infants de Lloret i Tarda Jove. A través de diferents pràctiques de joc escèniques, s’han compartit històries i experiències des de la mirada de la joventut i el 30 de maig es representaran amb públic. Serà al teatre municipal, a les sis de la tarda, i les entrades són gratuïtes, però cal inscripció prèvia.
I, a partir de les vuit del vespre, hi haurà una altra proposta que reflexionarà sobre les danses romàntiques i que arribarà de la mà de Guillem Mont de Palol i Jorge Dutor. La idea és reflexionar al voltant dels estereotips romàntics de gènere en l’àmbit de la dansa i veure com a poc a poc es van desconstruint. N’ha parlat el regidor del Teatre, Frederic Guich.
“Sempre en el ballet clàssic la dona és la que pateix per amor, però l’espectacle que portem va en contra d’aquests estigmes”
Frederic Guich
En aquest cas, les entrades valen 10 euros i, en acabat, es farà una postfunció.
L’objectiu de la iniciativa Això al poble no li agradarà és atraure un públic que sovint no s’acosta al teatre.
“La idea d’aquesta proposta és crear uns espectacles que siguin atractius per al públic, també econòmicament, i buscar la creació de nous públics, especialment entre el jovent”
Frederic Guich
Abans de Lloret, divendres 30 de maig s’hauran fet, a Salt, una jornada sobre pràctiques artístiques contextuals i una conversa distesa entre els festival L’Inevitable i Això al poble no li agradarà per compartir experiències. I l’endemà, dissabte 31, la programació es traslladarà a Celrà, amb un assaig obert titulat Cridaran les pedres, amb Urati Laboratori, i la representació de l’espectacle B.A.R.R.A., de Jordi Ferré i la companyia Antigua i Barbuda.