28.9 C
Lloret de Mar
Una de les terrasses del passeig de Sa Caleta (Velamar).

Hi haurà terrasses noves i ampliades que continuaran després de la pandèmia

El ple ha aprovat una modificació de l'ordenança de via pública perquè algunes terrasses -no totes- puguin mantenir-se quan s'acabi el context d'excepcionalitat actual.

Una de les terrasses del passeig de Sa Caleta (Velamar).

Darreres Notícies

Quan va esclatar la pandèmia, el sector de la restauració -com molts altres- va haver d’aturar del tot la seva activitat i va tenir les persianes baixades durant setmanes. Quan va poder reobrir, l’Ajuntament va permetre l’ampliació de terrasses existents i la creació de noves mentre durés la situació d’excepcionalitat.

L’equip de govern, però, considera que algunes d’aquestes terrasses han tingut bons resultats sense que l’ocupació de la via pública tingui perjudicis. Així que ha decidit fer una modificació de l’ordenança de via pública perquè algunes d’aquestes terrasses es puguin mantenir de manera fixa tal com estan ara un cop acabi la situació de pandèmia. No obstant això, hi ha terrasses que s’hauran de reduir o desmuntar quan acabi el context d’excepcionalitat.

Ple-Ordinari-Desembre-2021

Amb la modificació, en alguns punts es pot reduir a un metre i mig l’espai de pas per als vianants, que ara és d’1,8 metres. Això sí, el regidor de Via Pública, Cristian Fernández, ha matisat que sempre es tindrà en compte que es pugui garantir la màxima seguretat i mobilitat. I ha insistit en què el canvi no afecta tots els carrers, ja que en queden exclosos, per exemple, els que fan 2,3 metres o menys.

La modificació també amplia l’horari d’obertura de les terrasses a l’avinguda Just Marlès i els trams autoritzats dels carrers Santa Cristina i Riera, de manera que es podrà tancar a mitjanit, mentre que ara l’hora màxima eren les onze.

En l’arxiu de so, escolta l’opinió dels portaveus de l’equip de govern (JuntsxLloret, ERC i no adscrits) i de l’oposició, que ha votat ben diferent. Mentre s’ha comptat amb el suport de Ciutadans, Lloret en Comú i Força Lloret han votat en contra i el PSC s’ha abstingut.

spot_img

El + Vist