27.2 C
Lloret de Mar
El ple municipal d'aquest dimecres

Aprovades, definitivament, les ordenances fiscals per al 2022

S'han desestimat pràcticament totes les al·legacions i s'ha tornat a debatre sobre el copagament del SAD i la zona verda d'estacionament.

El ple municipal d'aquest dimecres

Darreres Notícies

Aprovades definitivament les ordenances fiscals per al 2022. El govern municipal, amb el suport de Cs, ha desestimat la majoria d’al·legacions presentades durant el període d’exposició i només ha estimat la presentada pels grups del govern, és a dir, de Junts i ERC, així com els regidors no adscrits.

El debat al ple ha tornat a posar sobre la taula la crítica per part d’alguns grups de l’oposició per l’ordenança que suposarà el copagament del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). Lloret en Comú i Força Lloret critiquen que es cobri aquest servei. El copagament farà que cadascú pagui en funció de la seva capacitat econòmica, tot i que els grups han explicitat que els barems faran que una persona amb un ingrés mensual d’uns 660 euros haurà de pagar per l’atenció domiciliària.

Per la seva banda, l’alcalde ha defensat que l’Ajuntament ha incrementat molt la partida destinada a aquest servei: mentre que el 2018 no s’arribava als 460.000 euros, aquest 2021 seran uns 750.000, per tant, 290.000 euros més. Això demostra, segons l’alcalde, la sensibilitat social d’aquest consistori i ha recordat que en altres municipis es cobra el 100% del servei als usuaris.

També s’ha tornat a debatre sobre la futura zona verda d’aparcament, que permetrà als residents de Lloret que paguin l’impost de circulació a la vila obtenir, per 5 euros, l’adhesiu que l’acreditarà per poder estacionar gratuïtament un màxim de 48 hores, mentre que els visitants hauran de pagar una tarifa de zona verda.

També es permetrà a les persones empadronades sense que paguin l’impost de circulació a Lloret tenir el distintiu per 30 euros; i a les persones no empadronades que tributin l’IBI a Lloret i a les titulars d’una activitat econòmica o amb contracte laboral a Lloret, per 60 euros.

El PSC ha estat el més crític, en considerar que aquest sistema no garantirà als veïns tenir lloc per aparcar.

spot_img

El + Vist