15.6 C
Lloret de Mar
Tirada a l'art

Aquest diumenge arriba la tradicional Tirada a l’Art, amb el Xino Xano i el suport dels veïns

L'activitat, que es duu a terme dos cops a l'any, consisteix en reproduir aquest sistema antic de pesca.

Tirada a l'art

Darreres Notícies

Aquest diumenge, arriba una activitat d’allò més lloretenca i tradicional: la Tirada a l’Art, que organitza el Xino Xano amb el suport dels veïns. Consisteix en reproduir aquest sistema antic de pesca, en què tothom col·labora en arrossegar des de la sorra la xarxa o art que abans ha quedat estès en el mar.

Miquel Joancomartí, membre del Xino Xano, explica que l’objectiu principal és “ensenyar a la gent que per qüestions d’edat no ho ha pogut veure, una activitat laboral i econòmica que hi havia al nostre poble fa anys i, a més de veure com funciona, s’hi pot participar”.

Resultado de imagen de tirada art xino xano lloret

La Tirada a l’Art es programa dues vegades a l’any. Joancomartí assenyala que “totes les festes que fem són un cop, però amb la tirada a l’art, com que depenem del temps, algunes vegades, per qüestió de mala mar, no s’ha pogut pot fer, així ens assegurem tenir una segona oportunitat”.

foto de Xino-Xano Lloret de Mar.

L’activitat, que acostuma a reunir més de 200 persones, es durà a terme aquest diumenge, amb el primer vol previst a partir de les 8 del matí. I el segon, si tot va bé, sobre les 11, a la platja gran de Lloret. Amb el peix pescat, es farà un bon esmorzar entre tots els participants.

spot_img

El + Vist