15.1 C
Lloret de Mar

Aquest mes d’octubre la majoria de consumidors rebran la nova factura del llum

A partir d’aquest mes d’octubre, el rebut del llum canviarà per a la majoria de consumidors domèstics. Les cinc grans companyies elèctriques han decidit unificar la factura seguint el nou model aprovat pel Ministeri d’Indústria. L’objectiu, segons el Govern central, és fer més comprensible el que es paga per electricitat. Des del servei jurídic de […]

Factura d'Endesa
Factura d'Endesa

Darreres Notícies

A partir d’aquest mes d’octubre, el rebut del llum canviarà per a la majoria de consumidors domèstics. Les cinc grans companyies elèctriques han decidit unificar la factura seguint el nou model aprovat pel Ministeri d’Indústria. L’objectiu, segons el Govern central, és fer més comprensible el que es paga per electricitat. Des del servei jurídic de Facua-Consumidores en Acción, però, critiquen que en aquest nou format tampoc no acaba de quedar clar el perquè del que paga l’usuari. Ho ha dit un dels seus membres, Jordi Castilla.

Castilla ha explicat que, en el model que s’ha plantejat, el preu depèn de la demanda que té cada país en cada moment, però que el mercat de l’electricitat funciona diferent a la resta i en aquest cas com més demanda hi ha més puja el preu. En aquest sentit, Facua – Consumidores en Acción culpa l’Executiu central dels elevats costos del servei, que cada cop perjudiquen a més ciutadans.

Des de Facua treballen per conscienciar els usuaris amb l’objectiu d’aconseguir que sigui una reivindicació ciutadana. A més, han denunciat el Govern espanyol a Brussel·les per no fixar un preu que sigui accessible a tothom, per no protegir el consumidor vulnerable i per no tenir un preu que el consumidor pugui conèixer a priori.

spot_img

El + Vist