17.9 C
Lloret de Mar

Aquests dies se celebra la Setmana dels Barbuts, que acaba el dia 21 amb Sant Sebastià

Coincideixen en el calendari les diades de Sant Pau Ermità, Sant Maur Abat, Sant Antoni Abat, Sant Fructuós, Sant Vicenç màrtir i Sant Sebastià, tots representats amb unes llargues barbes.

El Pare Pelegrí del 2018
El Pare Pelegrí del 2018

Darreres Notícies

Ens trobem en plena Setmana dels Barbuts. Va començar aquest dimarts, 15 de gener, i s’allarga fins el dia 21. Era, tradicionalment, la setmana més freda de tot l’any, tot i que enguany ha començat a mig gas, el qual les temperatures han de baixar aquests dies.

servicios profesionales jimenez

La denominació “dels barbuts” se li va donar perquè durant aquesta setmana coincideixen en el calendari la celebració de Sant Pau Ermità, Sant Maur Abat, Sant Antoni Abat, Sant Fructuós, Sant Vicenç màrtir i Sant Sebastià. A tots ells se’ls representa a les imatges del santoral amb unes llargues barbes.

La Setmana dels Barbuts acaba amb Sant Sebastià, en què la vila veïna de Tossa de Mar celebra la seva tradició més important de l’any: el Pare Pelegrí. Sempre són molts els lloretencs que s’hi sumen. Cada 20 de gener, els veïns compleixen el vot del poble per agrair a Sant Sebastià que els salvés de la pesta al segle XV.

spot_img

El + Vist