15.4 C
Blanes
Jornada Repensa Lloret

Arquitectes de renom mundial proposaran com millorar Lloret

Arquitectes de renom mundial proposaran com millorar Lloret. Ho publica el diari El Punt Avui, que explica que el seminari d’urbanistes i experts en paisatgisme forma part del pla de reconversió turística. Segons el rotatiu, sis experts en urbanisme i paisatgisme a les ciutats es reuniran tres dies amb líders socials, tècnic de diferents àrees […]

Jornada Repensa Lloret

Darreres Notícies

Arquitectes de renom mundial proposaran com millorar Lloret. Ho publica el diari El Punt Avui, que explica que el seminari d’urbanistes i experts en paisatgisme forma part del pla de reconversió turística.

Segons el rotatiu, sis experts en urbanisme i paisatgisme a les ciutats es reuniran tres dies amb líders socials, tècnic de diferents àrees de l’Ajuntament de Lloret i empresaris per conèixer el territori. També hi ha la previsió que es reuneixin amb responsables turístics de les institucions gironines, com ara el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona.

A partir de dimarts, i en sessions privades de treball, els professionals començaran a elaborar un document de propostes. Participaran en la trobada sis estudiants d’arquitectura i urbanisme d’arreu de l’Estat, triats per l’associació estatal de tècnics urbanistes, que té la seu a Barcelona. Els estudiants col•laboraran amb els arquitectes del seminari.

Fonts de l’organització indiquen que les feines dels visitants dels pròxims set dies a Lloret de Mar seran “de laboratori” i no es preveu que hi hagi cap acte públic per exposar les conclusions de l’estada.

La trobada d’urbanisme forma part de les propostes que el primer trimestre de l’any passat van consensuar l’Ajuntament de Lloret, la Generalitat de Catalunya i la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret en la redacció de l’esmentat pla de reconversió (o d’ordenació turística). La iniciativa es considera “pionera” segons la Generalitat a l’hora d’intervenir, de manera integral, a canviar la direcció d’un punt turístic de primera magnitud.

El seminari internacional de turisme s’ha hagut d’endarrerir dos mesos per qüestions d’agenda d’algun dels professionals participants. En l’organització, hi ha participat l’entitat Habitat Professionals Forum (HPF). Inicialment, les sessions de debat a Lloret estaven previstes per al mes de novembre, poc després de la jornada Repensa Lloret, en què professionals estatals de diferents àmbits van plantejar iniciatives per ajudar a millorar la destinació de Lloret. Aquell dia, l’alcalde, Jaume Dulsat (CDC), va mostrar la necessitat que el municipi tingués un pla d’usos comercials.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist

Article anterior
Article següent