Diumenge, 7 març 2021
9.3 C
Lloret de Mar
Els alumnes lloretencs i els seus acompanyants, aquest matí, en sortir de l'estació de tren a Blanes

Avui viatja a Ginebra amb Fundipau una delegació d’estudiants, entre ells, de l’institut-escola de Fenals

S'hi estaran fins aquest dimecres, on visitaran les Nacions Unides i diverses ONGs.

Els alumnes lloretencs i els seus acompanyants, aquest matí, en sortir de l'estació de tren a Blanes

Darreres Notícies

Dulsat tem que el repartiment de les ajudes es converteixi en “cafè per a tothom”

Ha estat en l'acte 'Nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja', organitzat aquest dijous per la patronal turística Exceltur.

La restauració pot obrir fins a les 17h a partir el proper dilluns

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i amb la mirada posada ja a l’estiu assegura que "ara hi ha molt en joc".

L’equip del videoclip ‘No calles’ està format sobretot per dones joves de Lloret

El projecte, que busca conscienciar en contra de la violència masclista, s'estrena aquest dissabte (19h) al Teatre de Lloret de Mar.

Adrià Calaf, de l’escola Àngels Alemany, és el guanyador del concurs d’Aqualia

El certamen té per objectiu mostrar el cicle de l’aigua i conscienciar sobre la importància de fer-ne un ús sostenible.

Tres detinguts per cultivar 516 plantes de marihuana en una casa de Lloret de Mar i punxar la llum

Els Mossos d'Esquadra van descobrir la plantació gràcies a la col·laboració ciutadana.

Tres alumnes i una professora de l’Institut-Escola de Lloret de Mar seran a Ginebra des d’avui i fins dimecres per participar a un projecte impulsat per Fundipau. A l’entitat l’acompanyen un total de 14 alumnes i 8 docents d’arreu de Catalunya amb l’objectiu de donar-los a conèixer de primera mà organismes de les Nacions Unides i ONGs que treballen per la protecció dels drets humans i pels refugiats.

A més, ho complementaran amb altres visites. Virgínia Garzón, membre de Fundipau, explica que, entre altres, “visitarem l’edifici general de les Nacions Unides i també l’oficina que treballa amb els refugiats”.

La visita forma part del projecte ‘Enfortim Drets!’. FundiPau el duu a terme amb 400 alumnes de sis centres catalans, situats a Lloret, Barcelona, Lleida, Manresa i Olot. Són alumnes de 3r i 4 rt d’ESO, i també de primer de Batxillerat. Cada centre s’ha encarregat del procés de selecció dels seus propis alumnes. Garzón assenyala que “vam crear una exposició al 2006 que parla de les causes dels refugiats i aquests sis centres la van demanar, la van estar treballant i en volien saber més”.

El projecte, finançat per l’Agència Catalana de Cooperació, pretén orientar i acompanyar els alumnes i professors participants perquè al llarg d’aquest curs impulsin un procés de recerca i reflexió sobre les causes que hi ha darrere dels refugiats. Un altre objectiu és que els participants debatin sobre possibles solucions per contribuir que ningú no hagi de fugir de casa seva.

A la tornada, hauran de compartir la seva experiència amb els companys i companyes de classe. Com a clausura del projecte, el mes d’abril es farà una trobada presencial de tots els joves a Barcelona, on s’intercanviaran experiències i conclusions del treball de tot el curs. A més, hi ha una pàgina web on es fa seguiment de tot el projecte.

Els alumnes de Lloret que seran a Ginebra fins dimecres són la Maria Paula López, la Nerea Méndez i l’Àlvaro Fandos. Recupera les seves intervencions en l’enllaç següent: “L’institut-escola és un dels 5 centres catalans escollits per Fundipau per anar a Ginebra“, notícia publicada el passat 7 de febrer.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Bernat Ribera accedeix per primera vegada a les semifinals d’una Copa d’Europa d’snowboard cross

El lloretenc va competir amb doble cita a Àustria: dissabte, va ser setzè, mentre que diumenge va acabar en el setè lloc.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.