24.1 C
Lloret de Mar

Bandera Blava i la Fundación MAPFRE porten a Lloret la campanya de prevenció a les platges

La intenció és impartir tallers gratuïts de prevenció i primers auxilis per poder actuar en cas que algú pateixi un ofegament. Es fa avui, entre l'Ajuntament i la Dona Marinera.

Les carpes a la platja de Lloret
Les carpes a la platja de Lloret

Darreres Notícies

Avui a Lloret, Bandera Blava i la Fundación MAPFRE organitzen tallers de prevenció d’ofegaments a les platges. L’activitat s’emmarca en el programa d’aquest cap de setmana organitzat al litoral gironí.

La intenció és impartir classes gratuïtes de prevenció i primers auxilis per poder actuar en cas que algú pateixi un ofegament. Antonio García-Infanzón, expert en prevenció d’accidents de la Fundación MAPFRE, ressalta que és important tenir uns mínims coneixements donat l’elevada quantitat de banyistes que hi ha a la zona.

Abans d’haver de socórrer a algú, García-Infanzón assenyala que és millor prendre mesures de prevenció, com ara saber nedar, banyar-se sempre acompanyat i fer cas als socorristes. Els tallers barregen els consells teòrics, com ara mullar-se abans d’entrar a l’aigua, amb ensenyances pràctiques, com ara la maniobra de resurrecció cardiopulmonar. Tècnics especialitzats en socorrisme s’encarreguen de guiar l’activitat, que s’adreça tant a petits com a adults.

La campanya es farà a 62 punts de l’Estat al llarg de les properes setmanes. L’objectiu és reduir la xifra de víctimes a les platges. L’any passat van perdre la vida ofegades fins a 542 persones, segons una estimació de l’Associació Espanyola de Tècnics de Salvament i Socorrisme. Aquí Catalunya, en el que portem d’any han mort set persones.

Recordem que a Lloret, les classes es fan avui en unes carpes instal·lades entre l’Ajuntament i la Dona Marinera. Hi són des de les dotze del migdia fins a les vuit del vespre. A Blanes avui segueixen el mateix horari i, a diferència de Lloret, demà tornaran a tenir tallers, també de dotze a vuit.

spot_img

El + Vist