Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Les carpes a la platja de Lloret

Bandera Blava i la Fundación MAPFRE porten a Lloret la campanya de prevenció a les platges

La intenció és impartir tallers gratuïts de prevenció i primers auxilis per poder actuar en cas que algú pateixi un ofegament. Es fa avui, entre l'Ajuntament i la Dona Marinera.

Les carpes a la platja de Lloret

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

Avui a Lloret, Bandera Blava i la Fundación MAPFRE organitzen tallers de prevenció d’ofegaments a les platges. L’activitat s’emmarca en el programa d’aquest cap de setmana organitzat al litoral gironí.

La intenció és impartir classes gratuïtes de prevenció i primers auxilis per poder actuar en cas que algú pateixi un ofegament. Antonio García-Infanzón, expert en prevenció d’accidents de la Fundación MAPFRE, ressalta que és important tenir uns mínims coneixements donat l’elevada quantitat de banyistes que hi ha a la zona.

Abans d’haver de socórrer a algú, García-Infanzón assenyala que és millor prendre mesures de prevenció, com ara saber nedar, banyar-se sempre acompanyat i fer cas als socorristes. Els tallers barregen els consells teòrics, com ara mullar-se abans d’entrar a l’aigua, amb ensenyances pràctiques, com ara la maniobra de resurrecció cardiopulmonar. Tècnics especialitzats en socorrisme s’encarreguen de guiar l’activitat, que s’adreça tant a petits com a adults.

La campanya es farà a 62 punts de l’Estat al llarg de les properes setmanes. L’objectiu és reduir la xifra de víctimes a les platges. L’any passat van perdre la vida ofegades fins a 542 persones, segons una estimació de l’Associació Espanyola de Tècnics de Salvament i Socorrisme. Aquí Catalunya, en el que portem d’any han mort set persones.

Recordem que a Lloret, les classes es fan avui en unes carpes instal·lades entre l’Ajuntament i la Dona Marinera. Hi són des de les dotze del migdia fins a les vuit del vespre. A Blanes avui segueixen el mateix horari i, a diferència de Lloret, demà tornaran a tenir tallers, també de dotze a vuit.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.