18 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

BDBH – 28 JUNY 2017

Lloret de Mar aprovarà una ordenança pels Habitatges d’Ús Turístic. Ho farà en la sessió plenària del pròxim dilluns. Es pretén regular-los d’una manera més estricta amb una normativa que, entre altres aspectes, aporti més facilitats per identificar els seus responsables. Per tal de controlar les seves condicions, també es crearà un cos d’inspectors, format per […]

Lloret de Mar aprovarà una ordenança pels Habitatges d’Ús Turístic. Ho farà en la sessió plenària del pròxim dilluns. Es pretén regular-los d’una manera més estricta amb una normativa que, entre altres aspectes, aporti més facilitats per identificar els seus responsables. Per tal de controlar les seves condicions, també es crearà un cos d’inspectors, format per 4 persones, que vigilarà els allotjaments. En el programa escoltem l’alcalde Jaume Dulsat explicant de quina forma el consistori ha atès i gestionat les peticions dels veïns arran d’aquestes jornades.

Prol·liferació del mosquit tigre. El Servei de Control de Mosquit Tigre de la Diputació de Girona estarà atent a l’evolució de les pluges que, pel que sembla, regaran forces comarques al llarg d’aquesta setmana. I és que les precipitacions que puguin caure en alguns punts de Catalunya sumades a les altes temperatures poden propiciar que aquests dies aparegui un pic de la presència d’aquests insectes. Abordarem aquesta qüestió amb el tècnic del departament, Ernest Pous.

Parlem amb Nicole Biarnés, que és una comunicadora alemanya que resideix a Catalunya i que gestiona un lloc web de turisme cultural. De forma recent, ha estat al municipi per difondre el patrimoni indià de la vila i els Jardins de Santa Clotilde.

Ja a la segona part, respirem l’ambient mariner del Barri dels Pescadors. I és que el singular veïnat celebra, aquesta nit, la tradicional revetlla de Sant Pere. Ens dóna els detalls de la vetllada el president de l’associació de Veïns, Pere Calventus.

En plana esportiva, ens centrem en el pàdel i el patinatge artístic. Del primer ens farem ressò que Lloret compta amb una nova instal·lació per practicar el pàdel en format de pista indoor.  Amb Àngel Gràcia sabrem què aportarà aquest nou equipament a la vila. D’altra banda, el Club Patinatge Artístic Girona ha impulsat una campanya de micromecenatge a internet. L’objectiu és recollir diners per participar en el Mundial que es disputarà aquest setembre, a la ciutat de Nanjing, a la Xina. Els detalls d’aquesta singular campanya ens els donarà la lloretenca Míriam Clúa, membre de l’equip tècnic del conjunt gironí.

Acabem el programa amb la trista notícia de la defunció, aquest dimarts a la tarda, del lloretenc Miquel Juanola Sunyer. Entrevistem l’historiador i amic personal de la família, Joan Domenèch, per recordar el llegat que deixa Juanola com a membre actiu del teixit associatiu lloretenc.

Darrers Programes