31.3 C
Lloret de Mar

Blanco en contra de la participació d’atletes estrangers

Polèmica amb el Campionat de Catalunya de Cros, que tindrà lloc aquest diumenge a Caldes de Malavella. Una competició amb presència lloretenca. El màxim exponent de la vila serà l’atleta Àngel Mullera. Qui en canvi no hi participa serà José Luís Blanco. El president del club La Sansi argumenta que no disputa el campionat perquè està en […]

Darreres Notícies

Polèmica amb el Campionat de Catalunya de Cros, que tindrà lloc aquest diumenge a Caldes de Malavella. Una competició amb presència lloretenca. El màxim exponent de la vila serà l’atleta Àngel Mullera. Qui en canvi no hi participa serà José Luís Blanco.

El president del club La Sansi argumenta que no disputa el campionat perquè està en contra d’una normativa aprovada l’any passat. La normativa que permet els atletes estrangers guanyar medalles en campionats d’àmbit català. Blanco diu que “em sembla bé que participin, perquè donen nivell, i que puguin guanyar premis econòmics, però no és normal que atletes d’un altre país puguin obtenir medalla en un campionat local”.

José Luís Blanco assenyala que en les competicions estatals els esportistes estrangers poden participar però no opten a medalla ni a pujar al podi. Considera que la seva negativa l’haurien d’imitar altres atletes d’aquí, ja que considera que la normativa no fomenta l’esport català.

Tot i aquesta postura, el lloretenc Àngel Mullera sí que disputarà diumenge el Campionat de Catalunya de Cros. “No podem fer res davant la llei” i reconeix que “els atletes catalans no podem pujar al podi perquè hi ha molt de nivell amb els atletes estrangers, és complicat”.

Mullera ha volgut subratllar que “pujar el podi no és el meu objectiu”, ja que participarà al campionat català per poder-se classificar a la final estatal que tindrà lloc d’aquí a un mes a Mèrida.

Abans, aquest diumenge, a Caldes de Malavella, es diputa, amb certa polèmica, el Campionat de Catalunya de Cros. Serà a partir de dos quarts d’una de la tarda.

spot_img

El + Vist