Aquest dimarts us expliquem que els clubs esportius de Lloret ofereixen més d’un centenar de places per a infants refugiats. Els clubs esportius de Lloret de Mar han posat a disposició de l’Ajuntament més d’un centenar de places perquè infants refugiats ucraïnesos puguin fer esport. Aquest és el resultat de la crida que ha fet la secció d’Esports a totes les entitats de la vila, per tal de donar resposta a les persones refugiades que han sol·licitat a Benestar i Família espai per a la pràctica esportiva dels seus fills. La predisposició de les entitats lloretenques ha estat ràpida i nombrosa, amb una quinzena de clubs que obriran les seves portes a aquests infants, per tal que puguin realitzar entrenaments amb la resta de participants. En aquest sentit, totes les peticions i tràmits es gestionaran a través de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament. Des del consistori, es fa una valoració molt positiva de la solidaritat i la col·laboració que han mostrat els clubs i s’espera que en els pròxims dies augmenti el número d’entitats i de places cedides. En el programa d’avui escoltem representants d’algunes d’aquestes entitats i també a la regidora d’Esports, Anna Garcia-Castany.
També expliquem que, fins al 17 d’abril, estan obertes les bases per participar en la Fira de Sant Jordi. La convocatòria s’adreça a floristeries, llibreries, botigues de regal i entitats sense ànim de lucre de la vila, per tal que puguin gaudir d’una parada al passeig Jacint Verdaguer en la celebració del 23 d’abril. Entrevistem el regidor de Cultura, Cristian Fernández. També ens farem ressò dels canvis en la llei de trànsit, que ha entrat en vigor aquesta setmana. La Direcció General de Trànsit ha decidit endurir les sancions amb diferents reformes que persegueixen un clar objectiu: zero víctimes a la carretera l’any 2050.
A la segona part també donem veu al Centre d’Estudis de Llengües de Lloret de Mar, que ofereix classes gratuïtes a persones refugiades a causa de la guerra d’Ucraïna. De moment, ja han acollit diverses persones, que aprenen l’idioma català i castellà. Parlem amb la seva directora, Esther Sugranyes.