14.3 C
Blanes
Una alumna, contenta després d'un dels exàmens (Institut Coll i Rodés)

Bones valoracions de la Selectivitat, tot i la dificultat de les Matemàtiques

En general, els alumnes estan satisfets de les proves, tot i que sempre hi ha exàmens que generen certa controvèrsia. El més complicat, asseguren, ha estat el de Matemàtiques.

Una alumna, contenta després d'un dels exàmens (Institut Coll i Rodés)

Darreres Notícies

Primer dies de molts de nervis, que van baixant el segon dia i que el tercer dia ja s’han convertit en cansament, fins que arriba l’alegria d’haver acabat. Així es resumeixen els tres dies de Selectivitat per als alumnes de segon de Batxillerat dels centres de Lloret. En total, 108 nois i noies han fet les proves d’accés a la universitat (PAU) de dimecres a divendres.

Pel que fa a les matèries, la que ha generat més polèmica és la de Matemàtiques, tant les del Batxillerat Científic com les aplicades de la modalitat Social. De totes maneres, els professors asseguren que la valoració global és positiva i que ara toca descansar fins que surten les notes el 22 de juny (data oficial, tot i que és habitual que es puguin consultar ja el dia abans).

Els alumnes, a la Selectivitat (Coll i Rodés)
Els alumnes, a la Selectivitat (Coll i Rodés)

Montse Reguant, professora de Català i coordinadora de Batxillerat de l’institut Coll i Rodés, que aquests dies ha estat amb els 57 alumnes del centre que han fet la Selectivitat, explica que la sensació dels joves és que s’ho juguen tot aquests dies i la tasca dels docents és tranquil·litzar-los perquè ho afrontin de la millor manera possible.

“Tenen la sensació que s’ho juguen tot, intentem animar-los, que si han fet un bon curs, això és un tràmit, però ells ho viuen com que tot depèn d’aquests exàmens i són tres dies de molts nervis, però ja està”

Montse Reguant

De l’escola Immaculada Concepció, 27 alumnes s’han examinat de les PAU 2023. El professor que els ha acompanyat és el coordinador de batxillerat del centre, Xevi Mir, que fa una valoració general positiva.

“La valoració que fem aquest any és molt positiva; en general els alumnes han sortit satisfets i tenim el reconeixement que tota la feina que s’ha fet s’ha vist reflectida”

Xevi Mir
Els alumnes, a la Selectivitat (Immaculada Concepció)
Els alumnes, a la Selectivitat (Immaculada Concepció)

Tot i que Xevi Mir considera que no hi ha hagut grans sorpreses amb els exàmens, reconeix que sempre hi ha algunes proves que generen certa controvèrsia.

“Sempre hi ha les típiques proves que recorgolen una mica els anunciats i fan que l’alumne amb una hora i mitja potser en tingui pot per intentar treure el que li estan demanant”

Xevi Mir

L’altre centre de Lloret que ha presentat alumnes a la Selectivitat és l’institut Rocagrossa. Els 24 alumnes han estat acompanyats per la coordinadora de Batxillerat del centre, Isabel Pérez, que remarca com aprenen a gestionar els nervis i les frustracions.

“A mesura que han anat passant els exàmens, han anat agafant confiança i han hagut d’anar gestionant les emocions, les frustracions i ser capaços d’encarar un segon examen si el primer no ha anat tan bé com esperaven”

Isabel Pérez
Els alumnes, a la Selectivitat (Rocagrossa)
Els alumnes, a la Selectivitat (Rocagrossa)

Isabel Pérez conclou que la majoria de proves han anat bé, tot i que la física i les matemàtiques les han trobat complicades.

“Les matemàtiques tant del científic com de les matemàtiques aplicades de la modalitat social les han trobat molt complicades i ha sigut una cosa bastant generalitzada. La física, com ja és habitual, també ha sigut un examen força complicat”

Isabel Pérez

Durant els tres dies d’exàmens, els alumnes dels diferents centren ens han anat fent arribar les seves valoracions, com ara en Matt Ramos del Batxillerat Científic i la Marta Fornés, del Social, del Rocagrossa.

“Vaig començar amb molts de nervis, però després del primer examen, que em va semblar el més fàcil de tots, em vaig relaxar basant”

Matt Ramos

De la Immaculada Concepció, ens han fet arribar les seves valoracions la Candela Gil de l’Humanístic, en Jan Pardo del Social i l’Ed Reina, la Carla López i en Iago Vilas, tots tres del Científic.

“Hem entrat una mica nervisos, però després hem vist que no era per tant, que era bastant assequible”

Candela Gil

Del Coll i Rodés, tenim opinions ben diverses de la Clàudia, l’Izan i l’Akim del Científic, la Gisela i la Selina de l’Artístic, en Pol de l’Humanístic, l’Aniol del Social i en David, que ha tret Matrícula d’Honor del Tecnològic.

“Força bé, potser a Mates he patinat una mica, però tinc una bona impressió”

David Gay

“Ha sigut una experiència que en el futur la recordaré com els tres pitjors dies de la meva vida”

Pol Pozo

En tot Catalunya, han estat 41.671 alumnes, els que s’han sotmès als exàmens de les PAU per poder accedir als estudis universitaris de cara al curs vinent. Aquest any, el f

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist