28.5 C
Lloret de Mar
Presentació de l'escola provisional (IE)

Bones valoracions del primer mes de l’escola provisional per a refugiats ucraïnesos

Fa gairebé un mes que es va posar en marxa per atendre una seixantena d'infants i adolescents ucraïnesos que viuen, temporalment, en un hotel, atesos per la Creu Roja.

Presentació de l'escola provisional (IE)

Darreres Notícies

Fa gairebé un mes que va obrir les portes a la Casa de la Cultura una escola provisional per atendre una seixantena d’ucraïnesos que no havien estat escolaritzats en cap centre educatiu. Es tracta d’una iniciativa pionera que ha permès atendre aquests infants i adolescents que són refugiats de guerra.

El regidor d’Educació, Albert Ferrández, assegura que les valoracions són molt positives i que les famílies estan molt satisfetes amb el servei.

“De moment estem molt contents, hi ha molta assistència i era un dubte que teníem, si hi hauria molt absentisme, per la situació que estan vivint aquestes famílies”

Albert Ferrández

Són els fills de famílies que han fugit de la Guerra d’Ucraïna, però que encara no s’han establert en un lloc fix, sinó que viuen temporalment en un hotel, ateses per la Creu Roja, a l’espera que se’ls trobi una ubicació on instal·lar-se.

Recordem que, com que la situació s’estava allargant més del previst, tant l’Ajuntament com el Departament d’Educació de la Generalitat van decidir buscar una solució, amb l’anomenada “unitat d’escolarització extraordinària”.

Des de mitjan maig, la mainada d’infantil i primària (que són una trentena) fa classes a la sala infantil de la Biblioteca, mentre que els de secundària (que són una altra trentena) ho fan en una aula de la Casa de la Cultura.

El més important d’aquesta escola provisional és, sens dubte, l’atenció que es dona a l’alumnat i les nocions que se’ls imparteixen perquè aprenguin a comunicar-se amb els lloretencs i lloretenques.

“Del que es tracta és sobretot de dotar de competències comunicatives a aquests infants i joves; no pretenem que aprenguin català en un mes i mig, però sí que aprenguin a comunicar-se amb la resta de lloretencs”

Albert Ferrández

A aquesta seixantena d’alumnes, cal sumar-hi els més de 260 ucraïnesos que sí que s’han escolaritzat en centres ordinaris i els més de 300 alumnes que han arribat a Lloret amb la matrícula viva. Tot plegat, complica molt el dia a dia de les escoles i instituts i des de l’administració ja es treballa en trobar una solució de cara al curs vinent.

spot_img

El + Vist