Dijous, 4 març 2021
13.1 C
Lloret de Mar
Festival Internacional Musica Danza Granada

Cada cop Lloret de Mar acull més festivals folclòrics d’arreu del món

Festival Internacional Musica Danza Granada

Darreres Notícies

Dulsat: “El passeig és l’artèria principal i volem que la gent pugui escollir”

Dilluns comença el període de votacions sobre com ha de ser la mobilitat al passeig i l'alcalde anima tothom a participar-hi.

Lloret estrena el videoclip ‘No callis’ per commemorar el 8M

L'ha gravat Bustek Films amb motiu del Dia de les dones i s'estrena aquest dissabte al Teatre, on també es farà la lectura del manifest institucional.

Oberta la convocatòria d’ajudes per pagar el lloguer de l’habitatge

La Generalitat atorga aquesta ajuda a les persones que, arran de la pandèmia, han acumulat deute per pagar el lloguer de casa seva.

‘Amor oscuro’ destapa per què uns sonets de Lorca van estar amagats 50 anys

L'espectacle arriba a Lloret demà divendres, a les 20 hores, dins del programa Lloret Espai Off.

‘Lost in August’ actuaran en ‘streaming’ des dels Bucs d’El Puntet

Oferiran un concert de versions, avui dijous, a les 20 hores, a través de les xarxes socials dels Bucs i d'El Puntet.

Més de 2.000 ballarins i cantants passaran per Lloret aquesta temporada. I és que la destinació és la seu de molts festivals folclòrics, que durant els propers mesos ambientaran la plaça de la Vila, la plaça Pere Torrent i la Roca d’en Maig.

El nombre de festivals que s’organitzen a la vila, amb participants provinents d’arreu del món, ha crescut molt els últims anys: al llarg del 2012, se’n van organitzar una setantena, l’any passat, un centenar, i aquest any encara no hi ha la xifra, però la directora del Lloret Convention Bureau (LLCB), Elisabeth Keegan, ha explicat que els costa trobar prous forats per la demanda que hi ha.

Segons Keegan, als organitzadors d’aquestes actuacions els interessa la destinació perquè hi ha una bona oferta d’allotjament, un bon clima i la possibilitat de visitar altres indrets de Catalunya.

Els festivals folclòrics se solien organitzar entre maig, juny i setembre, però cada cop hi ha més demanda per als mesos d’estiu. El que interessa a aquests grups és, sobretot, que hi hagi públic que vulgui veure les seves actuacions. Per això s’ubiquen en indrets cèntrics i transitats. Per a Lloret, és bo acollir esdeveniments d’aquest estil perquè es fomenta l’intercanvi cultural.

Aquest tipus d’estades tenen una durada mínima de set dies, perquè els participants complementen les actuacions amb excursions culturals. La majoria dels turistes provenen de Rússia i de les exrepúbliques soviètiques del voltant.

Un dels festivals més destacats que es faran a Lloret el porta a la vila Traveltec i portarà més de 800 persones. Més tard, a finals de mes, es durà a terme l’anomenat Buen Viaje Festival, un dels primers esdeveniments que va acollir el municipi. Hi participaran unes 300 persones, que vindran a través de l’agència Garbí Star.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.