Divendres, 15 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
Un moment del debat 'Turisme i Economia' (Taula Gironina de Turisme)

Cal aprofitar la pandèmia per replantejar el model turístic i apostar per la sostenibilitat

És una de les conclusions del Debat 2020 que ha organitzat aquest dijous la Taula Gironina de Turisme.

Un moment del debat 'Turisme i Economia' (Taula Gironina de Turisme)

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

Ara més que mai cal apostar per un turisme sostenible. És una de les principals conclusions del tercer Debat 2020, que ha organitzat aquest dijous al matí la Taula Gironina de Turisme. Ha estat amb un format semivirtual, amb la seu a Platja d’Aro i seguiment en directe per Zoom i YouTube.

La temàtica a abordar ha estat Turisme i Economia i, tal com ha apuntat a les conclusions la degana d’Economia de la Universitat de Girona (UdG), Anna Garriga, venen temps durs per al turisme i caldrà estar-hi molt a sobre. Serà clau, en els propers anys, apostar per la sostenibilitat i el medi ambient, que és la línia que se seguirà arreu d’Europa.

“Les polítiques s’han de construir al base al coneixement de l’activitat, a com evolucionen les dades i també a les característiques pròpies del territori”

Anna Garriga

La cloenda de la jornada d’aquest dijous l’ha fet el secretari general de Turisme, Albert Castellanos, que ha remarcat que el sector fa anys que treballa unit i en la mateixa línia pel que fa al foment d’un model turístic sostenible i de qualitat.

“Cal avançar cap a un model turístic basat en la qualitat i la sostenibilitat; una sostenibilitat entesa en les seves diferents vessants, que són l’ambiental, la territorial, l’econòmica i la sociocultural”

Albert Castellanos

En la seva intervenció, Albert Castellanos ha reconegut que les mesures que ha hagut d’aplicar el Govern de la Generalitat per frenar la pandèmia han afectat de manera molt negativa al turisme; però també creu que cal aprofitar l’oportunitat que dona aquesta situació. “És imprescindible que prenguem mesures que sovint no són fàcils per afrontar i per frenar aquesta pandèmia i, a la vegada, que també prenguem mesures per mirar el futur amb optimisme i amb ambició, i sent conscients que tenim una ocasió de plantejar-nos un altre model de turisme del que hem viscut fins a dia d’avui”, ha matisat.

“Si alguna cosa ha portat aquesta pandèmia és que aquests horitzons 2030, aquests plantejaments estratègics a diversos anys vista, els hem hagut necessàriament d’accelerar”

Albert Castellanos

Per compensar, el Govern farà una aportació de més de 100 milions d’euros per ajudar els sectors econòmics més afectats per les mesures restrictives. I, a més, ha demanat a l’executiu central un Pla de rescat econòmic que tingui en compte, entre altres coses, una moratòria en el cobrament d’impostos i el pagament de la Seguretat Social.

El secretari de Turisme també ha fet una crida al sector turístic perquè presenti projectes a les subvencions del fons Next Generation; un fons que la Unió Europea va aprovar aquest estiu i que, en els propers tres anys, preveu destinar un total de 72.000 milions d’euros a l’Estat espanyol.

taula gironina turisme debat 2020 2
Un moment del debat d’avui (Taula Gironina de Turisme)

La jornada d’aquest dijous ha estat la tercera que organitza la Taula Gironina de Turisme en el marc de l’anomenat Debat 2020, que va començar al gener, però que es va haver d’aturar per la pandèmia.

El dos primers debats, que sí que es van fer quan estaven programats, van servir per analitzar l’oferta turística actual al territori i per tractar la relació del turisme amb el paisatge i el medi ambient. El d’aquest dijous s’ha centrat en l’economia i queden pendents el d’arquitectura i urbanisme a Olot, l’1 de desembre, i la cloenda, el 10 de desembre a Lloret.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.