21.6 C
Lloret de Mar

Cap de setmana farcit d’activitats a Lloret amb motiu de la 19a edició del Recercat

Durant aquests dies, hi haurà activitats molt variades obertes a tot tipus de públic, per donar a conèixer la feina que fan els centres d'estudis de parla catalana.

Darreres Notícies

Lloret de Mar acull aquests dies la 19a edició del Recercat, les jornades de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana, que s’allarguen fins a diumenge, 7 de maig. Les organitza l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), que és la Fundació privada dels Centres d’Estudis de Parla Catalana, i aquest any ha escollit Lloret de Mar perquè és la Capital de la Cultura Catalana.

Durant aquests dies, hi haurà diferents activitats programades, com ara la fira de centres d’estudis i dels ateneus federats a la Plaça Pere Torrent, cinc exposicions diferents a la biblioteca municipal (que es podran visitar fins al dia 13), i taules rodones sobre el patrimoni al servei del turisme, sobre recerca en l’àmbit local i sobre la transició energètica i el turisme.

La coordinadora de l’IRMU, Carme Jiménez, apunta que l’objectiu és que tots els centres d’estudi locals es puguin trobar, però també que puguin donar a conèixer la feina que fan a la ciutadania.

“El Recercat es va pensar com un espai de trobada de les entitats de recerca local i també com un aparador on donar a conèixer tota la seva ingent activitat”

Carme Jiménez

Tot plegat, es complementarà amb espectacles, com Quasi Opera, que es podrà veure demà divendres, a les deu de la nit, al pati de l’Erol, o el Recerxic, en què la companyia Raig de Sol explicarà diversos contes reciclats dissabte al matí, a les onze, a la Biblioteca.  

Són activitats molt variades pensades per a públic especialitzat, però també per al públic general.

“El programa és ampli i divers i el que pretenem és que el pugui gaudir tant la gent que ve dels centres d’estudi i dels ateneus com, sobretot, la població local”

Carme Jiménez

A més a més, s’entregaran els Premis Recercat, dissabte al migdia, al Teatre. Uns guardons que enguany recauen en l’historiador lloretenc Joan Domènech i en el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias.

Les jornades Recercat 2023 compten amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Lloret.

spot_img

El + Vist