21.6 C
Lloret de Mar

Catalunya Contra el Càncer insisteix en la importància de protegir-se del sol

Cal evitar les cremades amb protecció solar i barreres físiques (para-sols, gorres, etc.) i no estar exposat al sol entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda.

Cartell
Cartell

Darreres Notícies

L’Associació Catalunya Contra el Càncer, un estiu més, recorre les platges catalanes per conscienciar la població sobre la importància de protegir-se correctament del sol i, d’aquesta manera, reduir el risc de patir càncer de pell.

Montse Salvachúa, psicòloga de l’entitat, ha explicat que el més important és evitar les cremades i això s’aconsegueix amb protecció solar i barreres físiques, com són els para-sols o les gorres. A més, els experts recomanen evitar estar exposat al sol entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda –que són les hores de màxima radicació solar. Unes mesures que s’han de prendre tant si es va a la platja o la piscina com si es passeja per la ciutat.

També cal tenir en compte que la protecció solar s’ha de posar cada dues hores i, en cas de fer banys de més de vint minuts, s’ha de tornar a escampar crema, encara que sigui resistent a l’aigua. Un altre aspecte que cal tenir en compte és que en els dies ennuvolats també cal prendre mesures.

A més, cal tenir especial cura amb els nens petits, que tenen la pell molt fina i no han d’estar exposats directament al sol, sobretot si tenen menys de tres anys.

Segons l’Associació Catalunya Contra el Càncer, més del 80% dels casos de càncer de pell es podrien prevenir si s’evitessin l’exposició intensa al sol i les cremades cutànies, especialment durant la infància i l’adolescència. Cal tenir en compte que qualsevol persona pot patir la malaltia encara que no tingui cap factor de risc genètic.

El càncer de pell representa el càncer diagnosticat de manera més comuna, superant els del pulmó, mama, còlon i pròstata. El melanoma –que pren el nom del tipus de cèl•lula de la pell de la qual sorgeix- és el menys comú dels càncers de pell, però és el més greu.

spot_img

El + Vist