11.7 C
Lloret de Mar
L'alcalde Romà Codina

Codina assegura que ser alcalde ha estat el projecte de la seva vida

En l'última entrevista a la ràdio, ha opinat que un bon alcalde ha de reunir dues qualitats fonamentals: intel·ligència i cor.

L'alcalde Romà Codina

Darreres Notícies

Romà Codina assegura que ser alcalde de Lloret ha estat “el projecte” de la seva vida i que els 12 anys que ha passat a l’Ajuntament han estat “una etapa molt enriquidora”.

En declaracions a Nova Ràdio Lloret, en l’última entrevista com a alcalde, Codina ha fet balanç. Assegura que els darrers 4 anys, han passat volant i que es queda només amb els bons records. Opina que un bon alcalde ha de reunir dues qualitats fonamentals: intel·ligència i cor. 

Tot i que va passar per la política temps enrere, als anys ’80, Romà Codina va entrar a l’Ajuntament com a regidor per CiU del 2003 fins al 2011. Des de llavors fins ara, ha estat l’alcalde. Considera que, passats 12 anys, és moment de donar pas a les noves generacions.

Romà Codina ha estat al capdavant de l’Ajuntament amb un equip de govern en minoria, que ha aconseguit sumar suports i, any rere any, aprovar pressupostos i ordenances. També destaca que aquesta etapa ha permès engegar equipaments importants, com el Teatre o la Casa de la Cultura.

L’alcalde subratlla que una altra fita del mandat és haver eixugat el deute de l’Ajuntament i deixar-lo en una situació econòmicament sanejada. Assenyala que això permetrà fer noves inversions. Opina que, després d’acabar la caserna de la policia local, “caldria fer un esforç per a construir una residència per a la gent gran, un nou sociosanitari”.

Una altra gran obra, que ha arrossegat la polèmica des del principi, és la piscina. Fa poc hem sabut que, al llarg del primer any, ha tingut pèrdues de més de mig milió d’euros. Codina reitera que això ja ho tenia previst l’empresa concessionària, que els diners els ha d’assumir únicament la mateixa companyia.

Idees a banda, l’alcalde ha explicat que aquests dies estan col•locant el mobiliari urbà al passeig Verdaguer i als voltants, recentment reformats. L’últim pas serà renovar la sorra vermella i característica del passeig, ja que ha quedat malmesa amb els treballs.

Romà Codina encara les darreres setmanes com a alcalde de Lloret. Ho serà fins el 24 de maig, dia de les eleccions municipals. Després passarà a tenir el càrrec en funcions, fins el 13 de juny, quan es votarà el nou i futur alcalde de la vila.

spot_img

El + Vist