Aquest dijous s’han fet un seguit de debats amb veïns, empresaris, sindicats, tècnics i polítics per saber com ha de ser Lloret de Mar d’aquí a 10 anys. L’activitat, realitzada a l’edifici de Promoció Econòmica, forma part del Pla Estratègic de Ciutat amb la mirada posada al 2035.
La finalitat és definir el full de ruta que ha de seguir la ciutat, per millorar en aspectes com l’equilibri entre resident i turista, la mobilitat, la revitalització del nucli antic, el mercat laboral o la sostenibilitat. Són els 12 reptes que s’han debatut aquest dijous en diferents taules.
“Minimitzar els efectes del turisme sobre la població i millorar les vies de comunicació de Lloret, en transport públic i privat amb Barcelona i la resta d’Europa”
Enric Dotras (president gremi hostaleria Lloret)
“Hem parlat de com millorar la convivència entre residents i turistes, treballar per la desestacionalització i la millora dels treballadors per tenir una estratègia conjunta”
Joan Bernat (restaurador)

Els sindicats també hi han volgut dir la seva. Joana Pérez, secretària general de serveis de CCOO, apunta “amb sorpresa que les condicions de treball s’ha enfocat molt bé, els punts entre la part empresarial i social potser no estan tan allunyats”. Carmen Manzano (UGT) assenyala que “valorem aquestes iniciatives de manera molt positiva, hi ha aspectes com el tema dels horaris comercials que és un punt important per millorar”.
La regidora del Pla Operatiu de Turisme, Cristina Aymerich, conclou que ha estat un dia “molt productiu” i que, a banda dels temes marcats, han sorgit altres debats com per exemple “si Lloret ha de créixer o decréixer, els problemes amb les escoles o nova FP”.
El pla estratègic va començar el mes de març amb una enquesta online amb més de 300 veïns i ara ha tingut continuïtat amb aquestes taules de debat. L’objectiu és obtenir una visió transversal sobre el Lloret de Mar a mig termini, així com identificar reptes i oportunitats.