14.1 C
Lloret de Mar
Cartell de la campanya

Comença la campanya ‘Fem-ho bé’ per regular la tinença dels animals de companyia

Cartell de la campanya

Darreres Notícies

Avui comença la campanya Fem-ho bé, que té l’objectiu de regular la tinença i la protecció dels animals a Lloret de Mar. Es donen una sèrie de pautes i normes que han de seguir els propietaris de gossos, gats o fures. Entre altres aspectes, es recorda que l’animal de companyia ha d’estar xipat i inscrit al cens municipal, així com portar una placa identificadora.

La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, convida als propietaris de mascotes a donar d’alta als animals al cens i a identificar-los de manera correcta. Recorda que al llarg d’aquest mes d’octubre es podrà fer de manera gratuïta.

En la campanya, també es destaca que cal dur l’animal lligat, excepte en les zones habilitades, i que és obligatori deixar els carrers nets. En aquest sentit, l’Ajuntament ofereix gratuïtament als propietaris de gossos censats a la vila bosses i recipients per recollir els excrements i netejar els orins.

Cal recordar que l’incompliment de l’ordenança municipal que regula la tinença i la protecció dels animals pot comportar diverses sancions.

D’altra banda, a partir d’avui, les cales de Lloret –Santa Cristina, Cala Canyelles i Sa Boadella- deixen de tenir el servei de socorrisme i només es mantindrà a la platja gran i a la de Fenals. Marina Nicolàs, també regidora de Platges, explica aquest fet, que es produeix cada any, i destaca que Lloret és un dels pocs municipis que manté el servei després de la temporada d’estiu.

Tres socorristes, aquest setembre a la platja de Lloret (Proactiva)

Segons els membres del servei de socorrisme i salvament, ha estat un estiu tranquil, pel que fa al nombre d’intervencions i la seva gravetat.

spot_img

El + Vist