9.1 C
Lloret de Mar

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

-

Es vacunen 90 persones al dia de mitjana a Lloret de Mar. Ho fan al CAP del Rieral, que aquest dimarts ha començat a vacunar les persones grans amb dependència, a més dels seus cuidadors i convivents.

Sovint es dona el cas que hi ha gent que no ha sortit en un any de casa i que ho fa ara per rebre la vacuna contra la COVID-19. Els usuaris destaquen la bona organització del Centre d’Atenció Primària i assenyalen que la vacuna “és l’única manera de tornar a la normalitat” o bé “no teníem cap dubte a vacunar-nos, estem esperançats”.

La vacunació a persones grans amb dependència es duu a terme cada dia, del matí fins al vespre, de forma ininterrompuda. Raquel Garreta, cap d’infermeria, explica que “som nosaltres els que anem trucant a la gent”.

“Agraïm molt que els grans dependents vinguin al cap, la vacuna és molt delicada”

Raquel Garreta

Des de l’atenció primària es contacta via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donen la seva conformitat, se’ls programa la vacunació al CAP del Rieral.

Les vacunes tenen unes condicions de conservació i manipulació especials. Un cop preparades, les dosis s’han d’administrar en un curt marge de temps. Per això, la vacunació es porta a terme al CAP del Rieral i només es contempla el desplaçament dels professionals en el domicili quan la persona estigui absolutament impedida per poder arribar al centre.

Una usuària es vacuna al CAP del Rieral, el passat 24 de febrer.

Les persones considerades grans dependents reben aquests dies la vacuna de Pfizer/BioNTech, que s’administra en dues dosis. Entre la primera i la segona han de passar 21 dies.

A partir de la primera dosi, el cos ja comença a immunitzar-se contra la COVID-19, però en cal una segona per arribar al màxim grau d’immunitat. En el cas de Pfizer, després de la segona dosi, el grau d’eficàcia arriba al 95%.

El proper pas és vacunar la gent gran sense dependència i posar la segona dosi a grans dependents. Serà en un altre punt de vacunació, que està per determinar a Lloret de Mar.

- Publicitat -