13.7 C
Lloret de Mar

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

-

Jornada formativa a Lloret de Mar sobre l’abordatge policial contra la violència masclista

Hi van participar, el passat divendres, una quarantena d’agents dels Mossos d’Esquadra i dels cossos de la Policia Local de Lloret, Blanes i Tossa .

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Jonathan Romeo i Núria Gil guanyen, amb solvència, la 2a Lloretrail

El lloretenc ha tret dos minuts al segon, Dimitri Sirjogins, seguit d'Àngel Mullera. Núria Gil, de Reus, ha quedat 5a a la general. El podi femení l'han completat Anna Comet i Sheila Avilés.

MediaMarkt obre les portes a Lloret amb la mateixa oferta que a la botiga de Girona

La de Lloret i la de Platja d'Aro són les primeres botigues de MediaMarkt a la Costa Brava, amb la voluntat d'anar-se expandint en el territori català.

Es vacunen 90 persones al dia de mitjana a Lloret de Mar. Ho fan al CAP del Rieral, que aquest dimarts ha començat a vacunar les persones grans amb dependència, a més dels seus cuidadors i convivents.

Sovint es dona el cas que hi ha gent que no ha sortit en un any de casa i que ho fa ara per rebre la vacuna contra la COVID-19. Els usuaris destaquen la bona organització del Centre d’Atenció Primària i assenyalen que la vacuna “és l’única manera de tornar a la normalitat” o bé “no teníem cap dubte a vacunar-nos, estem esperançats”.

La vacunació a persones grans amb dependència es duu a terme cada dia, del matí fins al vespre, de forma ininterrompuda. Raquel Garreta, cap d’infermeria, explica que “som nosaltres els que anem trucant a la gent”.

“Agraïm molt que els grans dependents vinguin al cap, la vacuna és molt delicada”

Raquel Garreta

Des de l’atenció primària es contacta via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donen la seva conformitat, se’ls programa la vacunació al CAP del Rieral.

Les vacunes tenen unes condicions de conservació i manipulació especials. Un cop preparades, les dosis s’han d’administrar en un curt marge de temps. Per això, la vacunació es porta a terme al CAP del Rieral i només es contempla el desplaçament dels professionals en el domicili quan la persona estigui absolutament impedida per poder arribar al centre.

Una usuària es vacuna al CAP del Rieral, el passat 24 de febrer.

Les persones considerades grans dependents reben aquests dies la vacuna de Pfizer/BioNTech, que s’administra en dues dosis. Entre la primera i la segona han de passar 21 dies.

A partir de la primera dosi, el cos ja comença a immunitzar-se contra la COVID-19, però en cal una segona per arribar al màxim grau d’immunitat. En el cas de Pfizer, després de la segona dosi, el grau d’eficàcia arriba al 95%.

El proper pas és vacunar la gent gran sense dependència i posar la segona dosi a grans dependents. Serà en un altre punt de vacunació, que està per determinar a Lloret de Mar.

- Publicitat -