11.2 C
Lloret de Mar
Cartell

Concurs per detectar faltes ortogràfiques en rètols exposats al públic

L’objectiu de la campanya és sensibilitzar, sobretot els més joves, de la importància d’escriure correctament i de l’efecte negatiu que poden tenir les errades lingüístiques en la imatge d’una marca.

Cartell

Darreres Notícies

L’Oficina de Català de Lloret anima tots els veïns a participar a un concurs per detectar faltes ortogràfiques. L’objectiu de la campanya, impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística de la província de Girona, és sensibilitzar, sobretot els més joves, de la importància d’escriure correctament i de l’efecte negatiu que poden tenir les errades lingüístiques en la imatge d’una marca.

En aquest sentit, la responsable de l’oficina de Lloret, Cesca Cornellà, remarca que algú que comet faltes desprèn la sensació que està poc format. El problema de les faltes, segons Cornellà, s’accentua sobretot per l’època actual, en què es dóna tanta importància a la immediatesa.

Cesca Cornellà també opina que l’ús de les xarxes socials i la missatgeria instantània també són perjudicials; per això afirma que és necessari que l’emissor tingui clar quin és l’objectiu del text a l’hora de donar més importància al fet de no cometre faltes.

El concurs convida tothom que vulgui participar-hi a penjar fotografies a l’Instagram on apareguin faltes comeses en tot tipus de rètols, cartells, menús de restaurants i, en definitiva, a tot el que estigui exposat al públic. Cal que les imatges portin l’etiqueta #atrapalafalta i l’etiqueta de la població on s’ha trobat.

Cada participant pot penjar tantes fotografies com vulgui fins al 17 d’abril. Segons l’organització, els premis, que encara no estan del tot definits, seran variats i de qualitat.

A més a més, l’Oficina de Català també convoca un concurs dirigit a totes les persones que en algun moment han estat voluntàries per la llengua. Els demana que facin un vídeo d’entre trenta segons i un minut on expliquin la seva experiència.

Els vídeos es poden fer arribar a través de les xarxes socials. Cesca Cornellà ha deixat clar que la presentació del vídeo no és important, sinó que a l’hora d’escollir el guanyador donaran importància al contingut del que s’explica. Els guanyadors rebrà una nit en un alberg i carnets del 3C.

spot_img

El + Vist