13.3 C
Lloret de Mar

Condemnat a 3 anys de presó un turista que va apallissar brutalment la parella a Lloret de Mar

La víctima també havia anunciat que l’home l’havia intentat agredir sexualment, però l'Audiència de Girona l’ha absolt d'aquest delicte per manca de proves.

Audiència de Girona
Audiència de Girona

Darreres Notícies

Condemnat a tres anys de presó un home per clavar una pallissa “brutal” a la seva parella quan eren de vacances en un hotel de Lloret. L’Agència Catalana de Notícies (ACN) publica que la víctima també havia anunciat que l’home l’havia intentat agredir sexualment, però l’Audiència de Girona l’ha absolt d’aquest delicte per manca de proves. La víctima no va comparèixer al judici per por a represàlies.

La sentència conclou que el 12 de maig del 2017 el processat, Julien Dejour, i la víctima estaven en un hotel de la població. Cap a les set de la tarda van iniciar una discussió i ell va començar a trencar el mobiliari de l’habitació. Ho va fer amb la pota d’una taula i, com a conseqüència de l’atac, ella va patir policontusions i una fractura de cúbit, i va tardar 70 dies a curar-se. Un any i mig després, l’Audiència el condemna per un delicte de lesions amb instrument perillós amb agreujant de parentiu i atenuant de reparació el dany.

La sentència relata que l’agressió va ser de “risc extrem” perquè el condemnat va atacar la víctima al cap i a diverses parts del cos. A més, també argumenta que amb la pallissa li va trencar el cúbit del braç dret a la dona i que això denota “la brutalitat de l’agressió, que afortunadament no va tenir resultats més greus”.

La pallissa va acabar, continua la sentència, quan l’encarregat de l’hotel va sentir crits de socors i va entrar a l’habitació. “L’acusat va aprofitar per sortir fugint amb les maletes amb la intenció d’abandonar l’hotel, cosa que no va aconseguir perquè el van retenir al despatx del director fins que va arribar la policia”.

Inicialment, l’acusat s’enfrontava a una pena de 8 anys i mig de presó per un delicte de lesions amb instrument perillós i un intent d’agressió sexual. La defensa, encapçalada per l’advocat Joaquim Bech de Careda, demanava l’absolució.

La víctima no va declarar al judici. En un escrit que va fer arribar al seu advocat, li va dir que tenia “por a represàlies” i que no volia enfrontar-se a l’acusat perquè la va deixar “traumatitzada”. El tribunal entén que no pot tenir en compte la declaració que la víctima havia fet a instrucció perquè no va comparèixer voluntàriament al judici.

A més, la sentència exposa que hi ha diverses proves que demostren la pallissa –la declaració de l’encarregat que va entrar a l’habitació i l’informe de les lesions que va patir pels cops- però cap que permeti condemnar-lo per intent d’agressió sexual.

Per això, absolen Julien Dejour de l’intent d’agressió sexual i el condemnen com a autor d’un delicte de lesions amb instrument perillós. A l’hora d’imposar-li la pena de 3 anys de presó, el tribunal té en compte una circumstància agreujant de parentiu, perquè agressor i víctima eren parella, i una atenuant de reparació del dany perquè va consignar 2.500 euros per fer front a possibles indemnitzacions.

En matèria de responsabilitat, l’Audiència de Girona fixa una indemnització de 2.494 euros. El processat no es podrà apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 4 anys.

La sentència no és ferma i l’acusació ja ha presentat recurs sol·licitant que el condemnin també per l’intent d’agressió sexual.

spot_img

El + Vist