13.8 C
Lloret de Mar

Consens en totes les mesures per fer front a la crisi de la Covid-19

Els 21 regidors han signat un acord de consens per mostrar unitat abans de començar el ple extraordinari on s'han aprovat totes les mesures per fer front a la crisi del coronavirus.

Els regidors amb l'acord de consens signat
Els regidors amb l'acord de consens signat

Darreres Notícies

Unanimitat en totes les mesures preses per fer front a la crisi del coronavirus a Lloret de Mar. Els 21 regidors han volgut fer palès el consens de manera explícita signant un document que han presentat abans del ple per demostrar que sumen esforços i treballen tots units per poder superar la crisi sanitària, econòmica i social que ha provocat la Covid-19.

servicios profesionales jimenez

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha agraït el suport de tots els grups i la tasca conjunta que s’ha fet aquests últims mesos. Totes les mesures s’han aprovat de manera oficial, precisament, al ple d’aquest divendres a la tarda. Unes mesures, d’altra banda, que s’hauran d’actualitzar periòdicament en funció de com evolucioni la situació de pandèmia i els efectes que se’n deriven.

Els regidors són conscients que també els pressupostos dels propers anys vindran condicionats per aquesta crisi. I és que, tal com apunta l’alcalde, l’Ajuntament afronta el repte col·lectiu més important de tota la història del municipi.

Amb l’adequació dels comptes municipals, Dulsat remarca que aquest 2020 Lloret de Mar comptarà amb el pressupost més social que ha tingut mai.

La sessió d’aquest divendres (NRLL)

Entre les mesures aprovades aquest divendres, la més destacada és una modificació de crèdit de 600.000 euros per destinar tant a Benestar i Família com a Promoció Econòmica, les dues àrees més afectades per la crisi de la Covid-19.

D’una banda, l’Ajuntament destinarà 300.000 euros a les famílies més desafavorides que tinguin necessitats puntuals, urgents, bàsiques i de subsistència. Uns ajuts que es destinen, especialment, a famílies que tenen infants al càrrec o bé a persones que han perdut la feina arran del tancament o reducció de plantilla de la seva empresa des que es va decretar l’estat d’alarma. També hi ha ajuts destinats a aquells empleats que s’han vist afectats per un ERTO i no poden fer front a despeses bàsiques com són l’habitatge, l’alimentació o els subministraments.

D’altra banda, es destinen 300.000 euros a ajudes per al comerç local, la restauració i els autònoms i petites empreses del municipi. D’aquests diners, cal destacar que 120.000 euros aniran a la creació d’una targeta comerç per incentivar el consum local a Lloret de Mar. El funcionament serà el següent: els clients compraran una targeta per un import però disposaran d’un saldo superior per gastar en comerç, restauració o petites empreses del municipi; en aquest sentit, pagaran 17 o 33 euros i comptaran amb 30 o 50 euros, respectivament.

Al ple s’ha aprovat una altra modificació de crèdit en l’àmbit de la política d’inversions. La intenció és destinar 600.000 euros per impulsar el nou centre sociosanitari. Un projecte que tots els partits portaven als seus programes electorals i que ara que la crisi del coronavirus ha posat de relleu la important tasca que tenen les residències de gent gran, han decidit accelerar.

A més, també es reserven 500.000 euros per a l’adquisició d’habitatge social, una altra necessitat destacada. I es destinaran els recursos necessaris al Centre de Distribució d’Aliments, que ha vist com s’ha incrementat exponencialment el nombre d’usuaris, i al rober gestionat per Càritas.

En l’àmbit de les polítiques públiques fiscals, l’Ajuntament ha adoptat les mesures necessàries per reduir la càrrega fiscal suportada per empreses i autònoms que pertanyen als sectors turístic i de restauració. Així doncs, el consistori ha suspès les taxes d’ocupació i ús de la via pública i la de recollida d’escombraries el temps en què l’activitat ha estat aturada total o parcialment arran de l’estat d’alarma. Una mesura que ha provocat que el Consistori deixi d’ingressar uns 440.000 euros.

A més, pel que fa a la taxa d’ocupació de la via pública per a les terrasses de bars, restaurants i cafeteries, s’han aplicat diferents descomptes i la possibilitat d’ampliar l’espai per poder pal·liar la reducció d’aforament a què obliguen les mesures de distanciament físic.

En l’àmbit del compromís públic dels càrrecs electes, al ple també s’ha acordat, tal com ja s’havia anunciat, una reducció dels salaris i de les retribucions dels càrrec electes durant tot el que queda de mandat. D’aquesta manera, els vint regidors i l’alcalde percebran les mateixes retribucions que hi havia fixades l’any 2015. Aquesta mesura implicarà un estalvi de 115.0000 euros durant la resta del mandat.

Al Bon dia bona hora de dilluns parlarem amb tots els portaveus municipals.

Afegir que el ple ha començat amb un minut de silenci en record al germà del regidor Jordi Orobitg, portaveu d’ERC, que va morir el passat 31 de maig a l’edat de 57 anys.

spot_img

El + Vist