22.9 C
Lloret de Mar
Document consultable a l'arxiu

Les consultes a l’Arxiu Municipal s’han multiplicat per quatre en 5 anys

El 2010 es van fer unes 6.000 consultes, mentre que el 2015 la xifra va pujar fins a les 23.000.

Document consultable a l'arxiu

Darreres Notícies

L’Arxiu Municipal de Lloret ha multiplicat gairebé per quatre en cinc anys les consultes que ha rebut. El 2010 es van fer unes 6.000 consultes, mentre que el 2015 la xifra va pujar fins a les 23.000.

- Publicitat -

El principal secret d’aquest increment és la digitalització dels documents, que facilita als usuaris accedir als documents de l’arxiu. Segons l’arxiver municipal, Quim Daban, hi ha molts investigadors i estudiosos que s’adrecen a l’equipament, però la majoria de peticions són de ciutadans que volen accedir a algun expedient administratiu.

Segons Daban, la majoria d’usuaris tenen entre 30 i 40 anys i consulten l’arxiu a través d’internet. Precisament, per ampliar la seva presència a la xarxa, al mes de març l’arxiu va estrenar l’anomenat Dipòsit Virtual. En un principi només hi havia una quinzena de revistes digitalitzades, però es va ampliant de mica en mica i la intenció és dotar-lo encara de més contingut.

Per obrir-se encara més al públic, l’Arxiu Municipal ja prepara la commemoració del Dia Mundial del Patrimoni el 27 d’octubre, amb una sessió al teatre municipal on farà un petit homenatge a la figura de Joan Baptista Bernat, de qui la família ha cedit el fons audiovisual a l’arxiu.

spot_img

El + Vist