4.2 C
Lloret de Mar

Dalí i Picasso són alguns dels artistes de les obres d’una exposició de l’Ajuntament i la galeria Elysium

La col·lecció és possible gràcies al seu propietari, un estranger que en visitar Catalunya va enamorar-se dels paisatges i de l'entorn. El fons el formen prop de 300 quadres, tot i que se n'exposen un centenar.

Inauguració de l'exposició
Inauguració de l'exposició

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret ha signat un conveni amb la galeria Elysium, ubicada a Fenals, per poder posar a l’abast de la ciutadania obres de pintors de prestigi com són Dalí, Picasso o Llaverias. Ho assenyala el regidor de Cultura, Albert Robert.

servicios profesionales jimenez

La col·lecció és possible gràcies al seu propietari, un estranger que en visitar Catalunya va enamorar-se dels paisatges i de l’entorn. El fons el formen prop de 300 quadres, tot i que se n’exposen un centenar. La mostra es divideix en dues parts, distribuïdes entre Can Saragossa i la galeria Elysium.

Amb aquesta doble mostra, els veïns tenen lliure accés a obres de gran valor artístic i també econòmic. L’exposició s’anomena Joies de la col·lecció de la Galeria Elysium i compta amb quadres de la pintura catalana moderna a partir de mitjan segle XIX, fins a la dècada de 1970. Oberta al públic des de la setmana passada de manera gratuïta, reuneix noms propis com Rafael Durancamps, Eliseu Maifrèn, Santiago Rusiñol, Joaquín Sorolla o Ramon Casas, a banda dels ja comentats Salvador Dalí, Pablo Picasso o Joan Llaverias.

L’exposició es pot visitar, de moment,fins al mes de març, tot i que la voluntat de l’Ajuntament és poder ampliar el termini.

La primera planta de Can Saragossa s’ha habilitat per acollir una quarantena de les pintures. L’acte inaugural de l’exposició va servir també per presentar la nova sala infantil que s’ha instal·lat a la masia. L’objectiu és fer arribar l’art i el patrimoni lloretenc als més petits a través de diverses activitats.

 

spot_img

El + Vist