6.4 C
Lloret de Mar

Deixem enrere un agost turísticament molt millor del que es preveia al juliol

L'alcalde, Jaume Dulsat, ha recordat que amb l'empitjorament de la pandèmia al juliol les perspectives per a l'agost eren molt dolentes. Finalment, però, el turisme de proximitat ha millorat la temporada.

Turistes davant d'un hotel de Lloret, aquesta temporada
Turistes davant d'un hotel de Lloret, aquesta temporada

Darreres Notícies

Avui tanquem un agost que ha estat molt bo turísticament per a Lloret de Mar. Ho afirma l’alcalde, Jaume Dulsat, que recorda que al juliol el relaxament de les mesures va fer que la situació de pandèmia es compliqués molt arreu de Catalunya i les previsions d’ocupació eren molt negatives.

En canvi, l’alcalde afirma que finalment l’ocupació hotelera ha estat bona i la restauració i el comerç han pogut treballar bé.

“Ha estat un agost millor del que ens esperàvem durant el juliol, que pintava força malament”

Jaume Dulsat

De cara al setembre, la incertesa és absoluta. Influiran tant les condicions meteorològiques com, evidentment, la situació de pandèmia.

Pel que fa al perfil de visitants, que en un percentatge molt elevat ha estat de proximitat, l’alcalde reconeix que alguns grups que han passat les vacances a Lloret no interessen a la destinació perquè han provocat molts aldarulls.

El fet que els touroperadors estiguin inoperatius i les reserves es facin de manera directa a través de portals web ha fet impossible poder controlar el tipus de visitants.

“És molt difícil poder limitar a quin tipus de persones vols o no amb una reserva que t’entra directament a través d’un portal web i hem de buscar la manera de poder filtrar”

Jaume Dulsat

La manca de touroperació també ha provocat que tots els visitants hagin vingut amb vehicle propi, la qual cosa ha col·lapsat el municipi i ha dificultat moltíssim l’aparcament. L’Ajuntament ha improvisat dos aparcaments provisionals, però de cara a la propera temporada ja treballa en noves mesures per evitar que es repeteixi la problemàtica.

“Estem treballant amb pàrquings dissuasoris per l’any que ve i per poder prestar un servei de reserva anticipada”

Jaume Dulsat

Tot i que l’Ajuntament ja hi està treballant, l’alcalde remarca que cal ser prudents i anar veient com evoluciona la pandèmia i, conseqüentment, el turisme, ja que quan tornin a treballar els touroperadors tornaran a arribar turistes en autocar a la vila.

spot_img

El + Vist