5 C
Lloret de Mar
L'acusat de violar i mossegar la parella, declarant al judici (ACN)

Demanen 11 anys de presó per un home acusat de mossegar i violar la seva parella a Lloret

Els fets haurien passat al domicili que compartien tots dos a Lloret de Mar el 12 d'agost del 2018.

L'acusat de violar i mossegar la parella, declarant al judici (ACN)

Darreres Notícies

Montphoto i Angelina Cardona reben el guardó Sa Gavina 2021 i 2020

Els premis més esperats de la Festa de la Cultura reconeixen els 25 anys del festival internacional de fotografia de natura i l'activisme cultural incansable d'Angelina Cardona.

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Més de 700 persones grans, vacunades a la Biblioteca

Els veïns i veïnes a qui posen la 1a dosi de Pzifer tenen 79 anys o menys.

El Rocagrossa organitza una jornada per donar a conèixer la formació dual

Durant l’acte del proper dimarts, hi intervindran ponents com Marta Eroles, psicòloga esportiva; José Luis Blanco, fundador de La Sansi; Edu Garriga, fundador de 77 Feet; i Dino Donati, fundador de PR1ME.

L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat de violar, insultar i mossegar la seva parella a la cara. Segons l’Agència Catalana de Notícies, els fets haurien passat al domicili que compartien tots dos a Lloret de Mar el 12 d’agost del 2018. Al judici, la víctima ha explicat que l’home la tenia sotmesa a un clima “d’amenaces constants”, mentre que l’acusat ho ha negat tot.

Tant l’acusat com la víctima han reconegut que van mantenir una relació de parella uns quatre anys, temps durant el qual van conviure plegats.

Segons la fiscalia i l’acusació particular, cap a les sis de la matinada del 12 d’agost del 2018, el processat va començar a insultar la víctima dient-li “desgraciada i filla de puta” i “sense que hi hagués una discussió prèvia”. Aleshores, la va subjectar amb força pel cap, la va mossegar al llavi inferior i la va violar.

A la sala de vistes, la dona ha relatat que l’acusat la va atacar mentre dormia i que, tot i que li va dir en reiterades ocasions que parés perquè li estava fent mal, l’home no li va fer cas. A més, també ha explicat que el processat tenia un problema d’addicció a la cocaïna i que durant l’últim any i mig la relació va ser “terrible”: “M’amenaçava constantment i no em deixava sortir de casa”.

La dona ha explicat també que va anar al CAP de Lloret l’endemà dels fets per curar-se les ferides provocades per la mossegada i, a partir d’aquí, va denunciar l’atac als Mossos d’Esquadra i va estar ingressada a l’hospital de Calella.

Per la seva banda, l’acusat ha negat els fets. Sí que ha reconegut que la víctima l’havia denunciat en nombroses ocasions i que fins i tot tenia una ordre d’allunyament que se saltaven perquè continuaven convivint. Però segons el processat, la dona i el seu marit –de qui no s’havia divorciat- van ordir un “pla” per aconseguir que marxés del pis on vivien, propietat d’ella. L’acusat ha assegurat que aquella nit van mantenir relacions sexuals “consentides” abans d’anar a dormir.

L’home sosté que la relació de parella va continuar fins al novembre del 2018, quan ell va ingressar a presó “per drogues”. També apunta que la víctima va intentar retirar la denúncia contra ell en dues ocasions, una davant dels Mossos d’Esquadra el 22 d’agost i una altra al jutjat el dia 26. La víctima, però, ha dit que no recorda haver intentat retirar la denúncia.

La fiscalia i l’acusació particular demanen 11 anys de presó i 30 dies de localització permanent per un delicte d’agressió sexual amb agreujant de parentiu, un delicte de lesions en l’àmbit de la violència domèstica i un delicte d’injúries en l’àmbit de la violència domèstica. En concepte de responsabilitat civil, volen que l’acusat indemnitzi la víctima amb 5.000 euros pels danys morals i amb 335 euros per les lesions.

La defensa, en canvi, demana l’absolució i, com a alternativa, sol·licita que en cas de condemna li imposin les penes mínimes previstes al Codi Penal. El judici ha quedat vist per a sentència.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.