Dijous, 4 març 2021
10.6 C
Lloret de Mar
Representants de la plataforma, ahir, donant suport a la detinguda

Detenen una activista que intentava aturar la tala d’arbres de les obres de la C-32 a Lloret de Mar

Els Mossos d'Esquadra acusen la dona, de 43 anys, d'atemptat contra un agent de l'autoritat.

Representants de la plataforma, ahir, donant suport a la detinguda

Darreres Notícies

L’Ajuntament presenta les propostes de millora de la primera línia de Lloret de Mar

El període de votació comença el proper 8 de març.

El CAP de Lloret inicia la vacunació a domicili per a persones amb problemes de mobilitat

La majoria d'usuaris són persones de més de 80 anys, amb un grau elevat de dependència. En el primer dia, han vacunat 18 persones en domicilis.

60 visites als elements del MOLL en l’inici de la campanya de turisme comarcal

L'indret més visitat de Lloret de Mar són els Jardins de Santa Clotilde, amb 44 visites.

Els boscos de Lloret, un dels escenaris del nou anunci d’Estrella Damm

Els boscos de la Punta Garbí i el camí de ronda de Sa Boadella són alguns dels indrets de l'esport publicitari de la popular marca de cerveses.

La Sansi organitza per primera vegada a Lloret un control federat d’atletisme

La cita servirà perquè els atletes federats puguin comprovar en quin estat es troben i millorar les seves marques.

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres una activista contrària a l’allargament de la C-32 per atemptat contra un agent de l’autoritat. La detenció ha tingut lloc cap a les tres de la tarda a la zona de la depuradora de Lloret de Mar, un dels llocs on s’hi estan talant arbres.

Fa dies que els ecologistes s’organitzen en grups per intentar paralitzar els treballs, emboscant-se i sortint al pas de les màquines. Aquest dimecres a la tarda, han fet una nova acció. Quatre persones han entrat dins el perímetre de l’obra i quan els Mossos hi han anat per dissuadir-los, és quan ha tingut lloc la detenció.

Frederich Guich, membre de la plataforma Atutrem , explica que l’activista era al camí, no a dins del perímetre, quan ha estat detinguda i ha patit lesions. Qualifica la detenció de “desmesurada” i “vergonyosa”, i afegeix que les obres de l’autopista s’estan fent sense mesures de seguretat ni de prevenció d’incendi forestal. Posa com a exemple que “ahir va caure un arbre al costat del cotxe dels Mossos, i que els operaris no porten ni cubes ni extintors en cas d’incendi”.

L’activista, vinculada a la plataforma Aturem la C-32, és una veïna de Lloret de 43 anys. Els agents la van detenir, se la van endur a comissaria i després de declarar, van deixar sense efecte la detenció. Ha de declarar avui al jutjat de Blanes.

Des de fa unes setmanes, els ecologistes s’organitzen cada dia en grups per intentar paralitzar la tala d’arbres posant-se davant de les màquines i els operaris per impedir-los avançar. La plataforma Aturem la C-32, contrària a les obres, sosté que l’allargament de l’autopista no és necessari i, a més, alerta que l’acumulació de troncs d’arbres i restes vegetals genera perill d’incendi.

Precisament, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va celebrar aquest dimarts una vista per determinar si atura de manera cautelar les obres d’allargament de la C-32 o, per contra, permet que continuïn. Una decisió que prendrà les properes setmanes la secció 3a. Aquest és el segon recurs que interposa la plataforma contrària a les obres als jutjats. El primer el va presentar el juliol del 2017 i el TSJC va ordenar la suspensió cautelar de les obres fins a tenir la sentència. A pesar d’aquesta resolució judicial, la Generalitat va aprovar un nou projecte d’ampliació, que és el que està executant actualment i que ha aixecat les crítiques de part del territori.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.