El documental de contingut lloretenc titulat ‘Cap a Mar’ ha estat finalista en els premis Carles Rahola de Comunicació Local. El treball, estrenat l’estiu passat a Miramar TV, mostra l’evolució de la vila a partir de la vinculació amb el mar i la pesca.
El realizador de ‘Cap a mar’, Raimon Cartró, explica que la base és un viatge que es fa a través del Museu del Mar. “Iniciem una visita a Can Garriga, en què per explicar el que hi ha al museu desfilen testimonis i imatges de l’època, amb antics pescadors treballant, i les intervencions d’Agustí Blanch, Joan Domènech i Vicenç Roca, que ensenya com es fa una maqueta naval”, relata.
El resultat és un documental de contingut atractiu, que explica, a més de la història recent de Lloret, anècdotes i vivències de la seva gent.
Els premis Carles Rahola es van entregar la setmana passada. El treball lloretenc ‘Cap a Mar’, que va quedar finalista, competia amb un reportatge de La 2 de TVE -que va guanyar- titulat ‘La Fageda, una empresa social que funciona’.
Més coses. A Lloret de Mar existeix una associació cultural sobre Bulgària anomenada Prista. Organitza aquest diumenge en el teatre un concert amb nens, per a celebrar el dia nacional del seu país. S’hi esperen 150 participants.
La presidenta de l’entitat, Neli Talpigova, assegura que un dels objectius és demostrar que “no hi ha tantes diferències entre catalans i búlgars” pel que fa a les festes i tradicions.
L’associació Prista, que compta amb 65 socis, té com a lema ‘Bulgària i Catalunya, junts a Europa’. El concert que organitza aquest diumenge, al teatre, està previst a partir de les 11 del matí.