17 C
Lloret de Mar
Constantí Ribalaigua

Donar rellevància a Constantí Ribalaigua i Miquel Boadas, pioners en l’art de la cocteleria

Aquest és l'objectiu que es marquen els historiadors lloretencs Montse Sala i David Barba, a través del projecte Lloret Cocktail Happs.

Constantí Ribalaigua

Darreres Notícies

Aquest dijous es presenta la Fira dels Americanos, que s’allarga tot el cap de setmana amb un gruix d’activitats diverses amb l’objectiu de posar de relleu el passat indià de Lloret.

El primer acte és la conferència inaugural. Va a càrrec de Núria Sala, professora d’Història d’Amèrica a la Universitat de Girona. La xerrada es titula ‘La fi del somni indià: el Martí a Matanzas (1916-1964). Tot plegat comença a les vuit del vespre, a la sala d’actes de l’Ajuntament.

També avui es presenta un projecte anomenat Lloret Cocktail Happs. És una iniciativa dels historiadors Montse Sala i David Barba.

La finalitat és situar al lloc que es mereixen dos pioners en l’art de la cocteleria com són els lloretencs Constantí Ribalaigua, propietari del famós EL FLORIDITA de La Havana, i Miquel Boadas, creador del bar que porta el mateix nom de Barcelona.

Aquest projecte compta amb la presència destacada aquests dies a Lloret del fill d’en Constantí, en Jorge Ribalaigua, i de Julio Cabrera, un reconegut cocteler que ve des de Miami. Els dos seran presents avui al migdia a una xerrada als alumnes del cicle d’hostaleria. Tota aquesta experiència es tradueix, a més, en la creació de dos còctels nous. Porten els noms de DELAMAR i BELLA DOLORES.

A més de la masterclass avui amb futurs coctelers, el projecte es presenta aquest vespre als empresaris de Lloret. La idea és implicar tothom en una futura fira i altres esdeveniments. En David i la Montse ho tenen clar: Lloret compta amb tots els ingredients per ser la capital mundial del còctel de cara al 2019.

La iniciativa també compta amb un documental que s’està elaborant, a més d’una biografia sobre Constantí Ribalaigua. No oblidem que fins i tot l’escriptor i client seu del Floridita, Ernest Hemingway, va immortalitzar el lloretenc en una de les seves obres.

spot_img

El + Vist