11.8 C
Lloret de Mar

EFA Arquitectes guanya el concurs d’idees per remodelar l’eix urbà de Lloret

Proposen donar prioritat als vianants i treure els cotxes privats de la circulació del passeig marítim, la riera o l’avinguda Pau Casals.

Imatge virtual de la 'riera' com a rambla de passeig, sense cotxes
Imatge virtual de la 'riera' com a rambla de passeig, sense cotxes

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha lliurat el premi al guanyador del concurs d’idees per a la remodelació de l’eix urbà de Lloret, que inclou l’avinguda del Rieral, l’avinguda de Just Marlés, el passeig marítim i l’avinguda de Pau Casals.

servicios profesionales jimenez

Els guanyadors són EFA Arquitectes, que proposen un nou model d’espai públic per a Lloret, amb un eix cívic centrat en els ciutadans i visitants de Lloret com a usuaris principals, el qual fomenta el passeig, la trobada, l’oci, l’esport i el descans durant les quatre estacions de l’any.

Una altra imatge virtual del projecte.
Una altra imatge virtual del projecte.

Xavier Font, d’EFA Arquitectes, subratlla que la idea és “fer una ciutat per a vianants, més humana i sostenible, que entri la natura a dins de Lloret”.

Des del col·lectiu defensen donar prioritat als vianants i treure els cotxes privats de la circulació de la primera línia de mar, de la riera o l’avinguda Pau Casals, a més de crear noves zones verdes o fomentar la cohesió entre barris.

Presentació de la proposta guanyadora.
Presentació de la proposta guanyadora.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, destaca que és la proposta triada perquè és “la més transformadora, possibilista i executable”.

Presentació de la proposta guanyadora.
Presentació de la proposta guanyadora.

El cost aproximat de la proposta puja a més de 40 milions d’euros. Després de la roda de premsa -feta aquest dimarts a la plaça Pere Torrent, en què s’ha presentat la idea escollida, l’Ajuntament té previst fer una presentació als veïns.

EFA Arquitectes és un equip multidisciplinari de professionals dedicats a l’urbanisme, el paisatgisme, l’arquitectura i la rehabilitació amb seu a Sabadell.

Aquest projecte -impulsat per l’Ajuntament, la Mesa Empresarial, la Generalitat i la Diputació de Girona- forma part del pla operatiu de reconversió turística de Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist