El mestre que va prometre el mar és la pel·lícula catalana amb què el Cineclub Adler inicia aquest dijous la programació d’enguany. És l’adaptació al cinema del llibre del mateix nom, un sentit exercici de memòria històrica que reivindica una altra manera d’ensenyar, amb Enric Auquer i Laia Costa.
Un film que ha arribat amb força a les sales de cinema i que pot recollir uns quants premis. Té sis nominacions als Gaudí i cinc als Goya, tal com ha explicat el president del cineclub, Joan Moret.
“és una pel·lícula amb ganxo, ara mateix sona a la temporada de premis, és un dels títols importants”
Joan Moret
L’argument se centra en l’Ariadna, qui descobreix que el seu avi fa temps que busca les restes del pare, desaparegut durant la guerra civil. Decidida a ajudar-lo, viatja a Burgos, on estan exhumant una fossa comuna on podria estar enterrat.
Durant la seva estada, coneixerà la història d’Antoni Benaiges, un jove mestre de Mont-roig del Camp que, abans de la guerra, va ser professor del seu avi.
El mestre que va prometre el mar es projecta avui dijous, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre de Lloret.
Amb aquesta pel·lícula, el cineclub Adler inicia la temporada, que s’allarga fins a finals de maig, i que inclou un total de set films, de països ben diversos. La resta de la temporada la formen: Creatura, d’Elena Martín, que forma part del cicle Cinema i Dona, organitzat conjuntament amb l’associació l’Aurora, el dia 25 de gener; El zorro, una pel·lícula alemanya i austríaca que es projectarà el 22 de febrer; Vidas pasadas d’Estats Units i Corea del Sud, prevista per al 21 de març; El sol del futuro, de l’italià Nanni Moretti, el 4 d’abril; la finlandesa Fallen leaves del 2 de maig; i finalment la francesa El reino animal que tancarà aquest primer semestre de l’any pel que fa a les propostes del cineclub Adler.