10.4 C
Lloret de Mar
L'estació depuradora d'aigües residuals de Lloret

El Consorci de la Costa Brava licita per 15,6 MEUR anuals l’explotació de la xarxa de depuradores

El contracte es planteja per tres anys i també inclou els 200 quilòmetres de canonades i les 138 estacions de bombament.

L'estació depuradora d'aigües residuals de Lloret

Darreres Notícies

El Consorci de la Costa Brava (CCB) ha licitat per 15.615.590 euros anuals l’explotació i manteniment de la xarxa de depuradores. Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el contracte no només inclou les diferents estacions d’aigües residuals –en concret, divuit– sinó també totes les infraestructures complementàries del sistema de depuració. En concret, 138 estacions de bombament, 200 quilòmetres de canonades i quinze emissaris submarins.

El contracte es planteja per tres anys, però si calgués, podria prorrogar-se’n dos més. Actualment, el sistema de sanejament del CCB permet tractar fins al 99% de les aigües residuals que generen una trentena de municipis del litoral.

El Consorci de la Costa Brava presta el servei de sanejament d’aigua en alta per mitjà de la gestió de quatre zones d’explotació: nord, centre 1, centre 2 i sud, en funció de la seva ubicació geogràfica. Lloret de Mar forma part de la zona sud, juntament amb Tossa de Mar i Blanes.

Segons subratlla el CCB, el nou contracte permetrà tenir “més control analític de la qualitat de l’aigua, tant depurada com regenerada”, així com impulsar un pla de manteniment de les instal·lacions. A més, s’incrementarà l’eficiència a l’hora de resoldre avaries i es reposaran i milloraran “totes les instal·lacions que ho requereixin”.

spot_img

El + Vist