17.9 C
Lloret de Mar

L’hotel Samba reforma el bufet lliure per evitar el malbaratament alimentari

Aquesta és l'última acció de l'establiment lloretenc, amb un ferm compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient.

L'hotel Samba de Lloret de Mar
L'hotel Samba de Lloret de Mar

Darreres Notícies

L’hotel Samba de Lloret de Mar fa un pas més amb el seu compromís amb la sostenibilitat. Des d’aquesta temporada han reformat el model del bufet lliure per evitar el malbaratament alimentari.

servicios profesionales jimenez

Es tracta d’oferir als clients porcions més petites servides en plats individuals, en comptes de servir el menjar en grans safates.

samba buffet
El nou model de bufet del Samba.

Aquesta és la última acció que ha engegat l’hotel, tot i que el compromís d’aquest establiment amb el medi ambient té molts anys d’història. Concretament l’any 1997 els responsables de l’hotel van decidir instal·lar un servei de reutilització d’aigües residuals.

La responsable de Medi Ambient del Samba, Laura Pérez, explica que “el client, quan arriba i obre l’aixeta o es dutxa, aquesta aigua va per un circuit intern on es tracta i es reaprofita amb un segon cicle de vida”.

aigues samba
Sistema d’aigües residuals del Samba.

A més, també han aprofitat per destinar-ne una part a regar les plantes ornamentals. Ara, a través d’un projecte de recerca conjunt amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Universitat de Girona (UdG) provaran si aquesta aigua gris que prové de les dutxes i les piques és apta per regar un hort que s’instal·larà en el mateix hotel.

Seguin el mateix tractament que fan fins ara, calcularan si l’aigua és bona per al creixement de les hortalisses i fruites que es cultivin. Després aquests productes s’analitzaran per saber si són aptes pel consum humà i s’intentarà que aquesta aigua regenerada tingui nous usos.

spot_img

El + Vist