8.2 C
Blanes
El servei de bicis a Girona.

Lloret de Mar vol crear un servei de bicis elèctriques per reduir desplaçaments en cotxe

Jaume Dulsat explica que a través d'una línia de fons Next Generation podran desenvolupar aquest servei en els propers tres anys.

El servei de bicis a Girona.

Darreres Notícies

L’Ajuntament dissenyarà un servei de bicis compartides elèctriques amb l’objectiu de reduir desplaçaments en cotxe arreu de Lloret de Mar. Es tracta d’un servei similar al que hi ha a ciutats com Barcelona o Girona, en què només s’oferiran bicis elèctriques per garantir una mobilitat sostenible.

L’alcalde Jaume Dulsat ha recordat que el municipi de Lloret compta amb diversos trams de pendent i per això han optat per fer un servei de bicis elèctriques que “ajudin a la gent a pedalar en les pujades” però que permetin a veïns i turistes desplaçar-se pel municipi amb aquest “transport actiu“.

L'alcalde, en la presentació dels fons Next Generation
L’alcalde, en la presentació dels fons Next Generation, mesos enrere.

Un dels usos que podria tenir seria el d’apropar els clients d’hotels més allunyats de la costa fins a les diferents platges que hi ha sense necessitat d’agafar el cotxe. L’alcalde afegeix que, a través d’una línia de fons Next Generation, podran desenvolupar aquest servei en els propers tres anys.

El consistori ha rebut una altra subvenció per construir nous carrils bici per millorar la connectivitat amb aquest mitjà de transport. La infraestructura s’haurà de construir en els propers tres anys amb l’objectiu de millorar la connectivitat amb dues rodes en aquesta destinació turística.

L'aparcament dissuasiu
L’aparcament dissuasiu

Aquest servei se sumarà a altres iniciatives com l’aparcament dissuasiu a l’entrada de Lloret de Mar per evitar més vehicles al nucli urbà. Ubicat al costat del parc Water World, aquest aparcament té una capacitat per a més d’un centenar de busos i també cotxes. A més, està vigilat les 24 hores i és gratuït.

Tots els vehicles que aparquin en aquest nou recinte podran utilitzar la xarxa de busos municipals que els connectarà amb qualsevol punt de Lloret de Mar. En paral·lel, el consistori també ha sumat tota l’oferta d’aparcaments públics i privats que hi ha al municipi en un portal web de reserves.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist