23.6 C
Lloret de Mar
Climent Guitart amb Cristina Cabañas

El documental sobre Climent Guitart, premi al millor migmetratge documental

El documental ha rebut el guardó a la quarta edició del Terres Festival, l'únic de tot l'Estat espanyol centrat en la temàtica turística.

Climent Guitart amb Cristina Cabañas

Darreres Notícies

La quarta edició del Terres Festival ha premiat el documental Climent Guitart, Pioner del Turisme amb el guardó al Millor migmetratge documental. El film, del director Pere Llibre i produït per la Fundació Climent Guitart Minoria Absoluta, repassa la biografia de l’empresari lloretenc Climent Guitart, a qui es presenta com un pioner i visionari de la indústria del turisme a Catalunya.

És el segon premi internacional que rep la producció, que ja va ser guardonada com a millor documental al Tourfilm Fest Bulgaria “On the East Coast of Europe”, celebrat l’abril passat a la ciutat de Veliko Tarnovo. Un esdeveniment que es va haver de celebrar virtualment per la Covid-19.

"Climent Guitart, Pioner del Turisme" ha guanyat el premi a Millor Migmetratge Documental al Terres Festival 2020 que…

Publicada por Fundació Climent Guitart en Jueves, 10 de septiembre de 2020

A més, en les properes setmanes, el documental sobre Climent Guitart podria rebre algun premi més, ja que el documental s’ha presentat a diversos festivals del circuit internacional CIFFT (un total de divuit festivals de films turístics repartits per tot el món).

Pel que fa al Terres Festival, també ha premiat el vídeo Turisme en Família de Jon Rion, dins la campanya de promoció turística de l’Ajuntament de Torredembarra, amb el premi al Millor Film Turístic de Catalunya. L’audiovisual presenta la població com un valor segur per al turisme en família, amb patrimoni cultural, entorn natural privilegiat, rutes familiars amb BTT, gastronomia, tradició popular, platges de bandera blava, festes i folklore.

Entre els premiats de producció catalana també s’hi compta Gratitud Pallars, un vídeo dels fotoperiodistes Rafa Pérez, Rafael López-Monné i Siqui Sánchez, produït pel portal kamaleon.viajes, que s’ha endut el guardó al Turisme accessible i responsable. El treball focalitza en iniciatives de turisme responsable que reforcen els vincles entre les persones —locals i visitants— i els valors del territori.

Fins dissabte al 12 de setembre, Tortosa i Amposta acullen aquest festival internacional, especialitzat en cinema turístic, de paisatge i viatges, l’únic a tot l’Estat espanyol d’aquesta temàtica.

spot_img

El + Vist