Un pla de màrqueting d’un Congrés de salsa, bachata i kizomba ha rebut el primer Premi Lauretum de la modalitat per a estudiants universitaris, dotat en 1.000 euros. Es tracta del treball final de grau de la lloretenca Sara Alises, estudiant de Turisme a la Universitat de Girona i que, més endavant, vol estudiar un màster en Esdeveniments.
És un dels Premis Lauretum 2023, que s’han lliurat aquest dimecres a la tarda al Teatre, organitzats per la Càtedra Climent Guitart, amb l’objectiu d’apropar el món del turisme a infants i joves. En aquesta segona edició, s’hi han presentat un total de 53 treballs.
En la categoria d’universitaris, com diem, el guardó ha recaigut en Sara Alises, que està molt contenta i agraïda pel reconeixement.
“Lloret té molt de potencial com a creadora d’esdeveniments i per les instal·lacions i la ubicació que té; el meu treball crec que representa l’essència de Lloret i un nou turisme que crec que s’ha de potenciar”
Sara Alises
Repassem, ara, els altres guardons entregats. Comencem amb la modalitat per a estudiants de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, en què hi ha hagut un empat per al primer premi.
Un ha recaigut en Esmeralda Manzaneda, del grau superior de gestió d’allotjaments turístics del Coll i Rodés, que ha presentat un pla de negoci d’un hotel de quatre estrelles ubicat a Lloret.
“Estic molt agraïda perquè per mi és molt important, adoro el sector del turisme i espero que sigui la meva professió per tota la vida”
Esmeralda Manzaneda
L’altre, ha anat a mans d’Elías Aceña, del grau mitjà de Cuina. En el seu cas, ha presentat un pla de negoci per crear un restaurant de cuina japonesa a Lloret de Mar que espera poder fer realitat algun dia.
“Vaig fer un viatge al Japó el 2018, enfocat a descobrir noves tendències i vaig voler plasmar aquelles idees en un projecte de cara al futur”
Elías Aceña
El segon premi de la categoria ha anat a parar a Carla Navarro, també estudiant del grau superior de gestió d’allotjaments turístics de l’institut Coll i Rodés.
En la modalitat de Batxillerat, s’ha premiat un treball de recerca relacionat amb el món del turisme. En aquest cas, la premiada ha estat Ana Fernández, també de l’institut Coll i Rodés, que ha elaborat un treball sobre Les dones científiques a Lloret de Mar.
Seguim el repàs amb els premis per a estudiants d’ESO (Educació Secundària Obligatòria). Amina Kaymatzova, del Coll i Rodés, ha rebut el premi premi per un vídeo promocional sobre els principals atractius de Lloret, on dibuixa els elements patrimonials que va descrivint. Atesa la seva habilitat amb el dibuix, l’organització ha aprofitat la presència de la patrona de la Fundació Climent Guitart, Pilarín Bayés, perquè totes dues fessin un dibuix plegades.
“Estic molt contenta de poder fer un dibuix amb la Pilarín, estic molt impressionada, molt emocionada, és increïble”
Amina Kaymatzova
“Dibuixar edificis no és igual que dibuixar floretes, costa, i ella ho fa amb una gran precisió i una gran exactitud; li auguro un futur meravellós com a dibuixant”
Pilarín Bayés
El segon premi de la modalitat de Secundària ha estat per un grup de l’institut Coll i Rodés format per Nicole Castilla, Gusimar Singh, Marwa Karabila i Mohit Kumar, que plegats han elaborat un Trivial sobre Lloret de Mar. I el tercer premi, per a Cristina Ribera, del Rocagrossa.
Pel que fa a la modalitat de Primària, es demanava una redacció o un poema sota el títol: La indústria de la felicitat. T’agradaria treballar al món del turisme? El primer premi ha estat per a Lev Chagov, estudiant de sisè de Primària de l’escola Immaculada Concepció, que ha escrit un poema titulat Qui vull ser.
“Em vaig inspirar amb el poema que va guanyar l’any passat i vaig intentar connectar amb les meves idees, creant un poema que parla del món del turisme, que és un sector molt interessant i molt important”
Lev Chagov
En aquest cas, el segon premi ha estat per a Àlex Vivas, del Pompeu Fabra, mentre que hi ha hagut un empat per al tercer premi: Ana Paula González, de l’escola Àngels Alemany, i Uma Kalikott, de l’Esteve Carles.
L’acte d’entrega de premis d’aquest dimecres al Teatre, ha començat amb una xerrada titulada Benvingut al sector turístic! Viatgem junts? Una conferència que ha anat a càrrec de Rubén Marín, president de Talent jove, de l’Asociación Española de Directores de Hotel.

I, per tancar l’acte, s’ha fet un reconeixement als nou centres educatius de Lloret de Mar, per la bona tasca que fan en la diversitat i, especialment, pel bon acolliment que van fer el curs passat dels refugiats de la guerra a Ucraïna que van arribar al municipi.