10.1 C
Lloret de Mar

El ple aprova la constitució del Consell Municipal del Taxi

L’Ajuntament ha fet el primer pas per constituir el Consell Municipal del Taxi. Així es va aprovar el tràmit al ple municipal i el Govern espera poder convocar-lo en les properes setmanes. Es tracta d’una demanda del sector que ve de fa anys. De fet, la primera moció que va presentar el PP aquest mandat […]

El PP al ple d'ahir
El PP al ple d'ahir

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha fet el primer pas per constituir el Consell Municipal del Taxi. Així es va aprovar el tràmit al ple municipal i el Govern espera poder convocar-lo en les properes setmanes.

Es tracta d’una demanda del sector que ve de fa anys. De fet, la primera moció que va presentar el PP aquest mandat anava en aquesta línia. Una moció que es va aprovar amb una àmplia majoria, tot i que va quedar aturada i els populars n’han reclamat la constitució a través de diferents precs i preguntes. Finalment, s’ha fet realitat i el portaveu del PP, Enric Martínez, en fa una valoració molt positiva. El regidor ha exposat que els principals temes que s’hauran de tractar a la primera trobada del consell són l’intrusisme al sector, l’actualització de l’ordenança que els regula i la fixació dels preus per al 2015.

Sobre l’intrusisme, l’alcalde, Romà Codina, mostra una certa preocupació i coincideix en què s’haurà de treballar per evitar-lo.

El Consell està format per representants dels taxistes, dels grups municipals i de tècnics de l’Ajuntament, entre els que hi haurà un membre de la Policia Local.

Tots els grups critiquen que s’hagi tardat tant a crear el Consell, però celebren que finalment sigui una realitat i esperen que es convoqui en breu. En aquesta línia s’expressa el portaveu del MILLOR, Marc Fuertes, que recorda que el 2006 es va constituir la mesa del transport i encara no s’ha convocat cap vegada.

Joan Bernat, portaveu socialista, argumenta que aquest òrgan ha de permetre solucionar les problemàtiques dels taxistes, però també per consultar-los temes sobre els quals poden fer aportacions interessants.

Des d‘ICV – EUiA, Javier Rodríguez Pacios, remarca que tots els òrgans participatius són ben rebuts per la coalició.

El regidor d’ERC, Jordi Orobitg, també està a favor de constituir aquest òrgan, ja que el servei dels taxistes és fonamental en un municipi turístic com Lloret.

El regidor no adscrit, Josep Cortés, afegeix que el Consell Municipal del Taxi ha de permetre també millorar la seguretat dels taxistes perquè no es repeteixin fets com el tràgic assassinat d’un taxista l’any 2002.

El regidor de Mobilitat, Ignasi Riera, assegura que convocaran aviat el Consell, tot i que no ha volgut fixar una data.

La constitució del Consell Municipal del Taxi es va aprovar al ple d’ahir per unanimitat.

spot_img

El + Vist