1.8 C
Lloret de Mar
El ple municipal d'aquest dilluns

El ple aprova l’estudi de viabilitat per a la futura residència geriàtrica

Segons aquest estudi, les obres costaran uns 12 milions d'euros i es garanteix als possibles licitadors una rendibilitat del 6% al llarg dels 40 anys de l’explotació.

El ple municipal d'aquest dilluns

Darreres Notícies

Nou pas endavant per fer realitat una nova residència per a la gent gran a Lloret de Mar. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns l’estudi de viabilitat econòmica que ha redactat l’empresa pública Sumar, de serveis públics d’acció social de Catalunya.

Aquest informe conclou que l’actual hospital sociosanitari – asil Nicolau Font ha quedat completament obsolet, ja que planteja molts problemes de gestió, sobretot per l’estructura de les instal·lacions, que daten de 1974 i que van ser parcialment remodelades el 1995. Segons l’informe, l’edifici no té possibilitat de reformar-se per adaptar-se a les normatives i estàndards actuals i, per tant, no pot donar serveis adequats a les demandes.

Entrada al Turó de Can Buch, on anirà la residència de gent gran.

La futura residència geriàtrica que vol crear l’Ajuntament, als terrenys de Can Buc, ha de tenir vuit unitats de convivència, amb un total de 136 places.

L’estudi de viabilitat de l’empresa Sumar indica que la superfície total construïda és de gairebé 6.800 metres quadrats i té un cost aproximat de 12 milions d’euros. A la mateixa parcel·la, a més, es reserva un espai per construir un futur equipament sociosanitari.

L’informe estableix diferents escenaris de rendibilitat, en funció del finançament que obtingui el futur operador. El fet d’haver de subrogar inicialment uns sobrecostos salarials que desapareixen de manera progressiva en 20 anys té un impacte important en la rendibilitat del projecte a 40 anys. En el cas que aquests sobrecostos no existissin la rendibilitat en l’escenari 3 a 40 anys seria del 5,19%, cosa que faria l’operació financerament més atractiva.

Per part de l’Ajuntament, a banda del solar per construir l’equipament, s’aportarien 450.000 euros el primer any i 250.000, el segon.

A més, hi hauria 88 places amb finançament públic, a través del Departament de Drets Socials (64 places) i la Fundació Nicolau Font (24 places); i 20 places de centre de dia amb finançament públic també a través del Departament de Drets Socials.

La proposta del Govern municipal no ha agradat, en general, a l’oposició. Només Força Lloret hi ha donat suport, mentre que Cs s’ha abstingut i Lloret en Comú i el PSC hi han votat en contra. Tots els grups troben necessària la construcció de la residència, però no estan d’acord amb alguns aspectes de la gestió. En l’arxiu adjunt, escolta les explicacions de cada portaveu.

En el ple d’aquest dilluns, també s’ha decidit adquirir una participació social de l’empresa Sumar per un valor de 1.028 euros.

spot_img

El + Vist